Galen målshow när Rönnskär vände och vann

Rönnskärs division II-herrar var med i en målshow av sällan skådat slag hemma mot IBK Umeå Norr. Skärgårdslaget kom igen från ett 6–9-underläge och kunde vända till en 11–10-seger.

Filip Helander svarade för dubbla mål i Rönnskär 11–10-seger.

Innebandy2023-02-26 13:15

Rönnskär och IBK Umeå Norr bjöd på en mycket målrik och svängig tillställning. Efter 3–3 i den första perioden så tog Umeå Norr plats i förarsätet med en 9–6-ledning inför den tredje perioden.

Rönnskär slog till med fyra raka mål och hade vänt till 10–9 med fem minuter kvar att spela. Umeå Norr utjämnade dock till 10–10, men med 47 sekunder kvar av matchen så klev Fredrik Westberg fram. Han blev Rönnskärs store matchhjälte med sitt avgörande 11–10-mål.

Obbola, jumbo i den södra gruppen, mötte Skellefteå IBS som ligger på jumboposition i norra serien. Obbola hade ett målmässigt grepp hela vägen som till slut resulterade i en 11–6-seger.

Isak Arvidsson stack ut i jumbomötet och kunde lämna Olasjöhallen som tremålsskytt för IBS.

Moröbacke kom till Storsjöhallen i Holmsund med endast sju utespelare och det blev för tufft för gästerna som föll med 9–2. Moröbacke hängde med i den första perioden som slutade 1–0 till Holmsund City.

Moröbacke tappade kontakten i mittperioden och med 7–1 på resultattavlan så blev det tredje perioden en lång transportsträcka.

Fakta

Rönnskär–IBK Umeå Norr 11–10 (3–3, 3–6, 5–1)

Mål, R: Carl Jonsson 3, Fredrik Westberg 3, Filip Helander 2, Timothy Lindberg, Carl Rosenberg, Anton Kristiansen.

Obbola–Skellefteå IBS 11–6 (3–1, 3–2, 5–3)

Mål, IBS: Isak Arvidsson 3, Arvid Öhgren, Mikke Ejrevi, Axel Nordén.

Holmsund City–Moröbacke 9–2 (1–0, 6–1, 2–1)

Mål, M: Mikael Nöjd, Isak Sundelin.