Carli glänste – när Gamla Stan föll tungt mot RIG Umeå

Anton Carli gjorde fyra av Gamla Stans fem mål när laget under fredagskvällen förlorade med 5–12 hemma mot RIG Umeå. ”Vi gör en bra förstaperiod, men sedan tappar vi”, säger fyramålsskytten efter matchen.

Anton Carli gjorde fyra av målen när Gamla Stan föll med 5–12 hemma mot RIG Umeå.

Innebandy2021-10-08 21:21

Gamla Stan fick en smakstart på matchen med 1–0 redan efter 2.20 när Anton Carli spräckte gästernas nolla. RIG Umeå kunde dock jobba sig tillbaka in i matchen och kvittera för att sedan, i Gamla Stans powerplay, ta ledningen med 2–1.

3–1 kom sedan bara 20 sekunder senare och då var matchen på väg att glida hemmalaget ur händerna.

Carli klev fram igen och reducerade till 2–3, men innan perioden var över hade gästerna utökat sin ledning till 2–4.

Precis som i den första perioden fick Gamla Stan tidigt utdelning i period 2 och när sedan Anton Carli slog till med ett zorromål till 4–4 var matchen så öppen den kan bli.

Men sedan hände något. RIG Umeå gjorde 4–5 bara 20 sekunder efter kvitteringen och sedan kom ytterligare fem bortamål innan den andra perioden var färdigspelad. Ställningen var då 4–10.

– Vi gör en bra förstaperiod men sedan tappar vi. Vi har en tunn trupp just nu och då blev det jobbigt att spela. Sedan är RIG alltid spelskickliga och får rull, och då går vi bort oss i försvaret, säger Carli efter matchen.

4–11 kom efter 7.05 av den tredje men efter 11.33 fick hemmalaget en straff. En straff som Carli tog hand om på bästa sätt för 5–11, vilket var 18-åringens fjärde mål i matchen.

Hur ser du på din egen insats?

– Lite nöjd kanske.

Innan matchen var färdigspelad kom också 5–12 bakom Hampus Brandt som ersatte Marcus Asserholt inför den tredje perioden.

Vad är det som gör att de kan gå ifrån i andra?

– Ork och bristande disciplin, som kommer med orken. Men vi har ett ungt lag och inte så mycket rutin, så jag tycker ändå vi gör det ganska bra.