Andra raka förlusten för Gamla Stan

Ett decimerat Gamla Stan kammade noll på bortaplan mot Wibax Piteå. Skelleftelaget föll med 6–4 och åkte på sin andra raka förlust i division I.

Felix Andersson blev tvåmålsskytt när Gamla Stan föll borta mot Piteå.

Felix Andersson blev tvåmålsskytt när Gamla Stan föll borta mot Piteå.

Foto: Jörgen Bergkvist

Innebandy2021-11-18 21:35

Gamla Stan har en del spelare på frånvarolistan och åkte till Piteå med tio utespelare. Det blev tufft mot Wibax Piteå som tog plats i förarsätet med en 1–0-ledning i den första perioden.

– Första perioden var helt okej från vår sida, ett lyft från förra matchen, även om det slarvades en del, säger Gamla Stans tränare Pontus Nilsson.

Efter två mål inom loppet av två minuter så ryckte Wibax ifrån till en 3–0-ledning i början av den andra perioden. Gamla Stans Felix Andersson reducerade till 3–1, men hemmalaget kunde omgående bjuda på en repris och efter två blixtsnabba mål så stod det 5–1.

Ville Mikkonen svarade för en 5–2-reducering inför slutperioden, men uppförsbacken var fortsatt stor för Gamla Stan. Rasmus Palm tände hoppet för gästerna när han såg till att det stod 5–3 med tio minuter kvar att spela.

Wibax Piteå gjorde 6–3 innan Felix Andersson reducerade till 6–4. Gamla Stan kom inte närmare än så och torsdagskvällen i Norrbotten resulterade i en 6–4-förlust.

– I andra och tredje perioden tycker jag att vi ägde matchen fullständigt och skapade betydligt mer chanser än dem. Trots att vi bara har tio spelare med oss för vi matchen mot ett väldigt namnstarkt Wibax, så alla förtjänar en eloge, säger Pontus Nilsson och fortsätter:

– Det saknas lite effektivitet och marginalerna är inte större i denna serie. Jag tycker dock vi tar med oss mycket positivt arbetsmässigt och det känns bra inför framtiden.

Fakta

Wibax Piteå–Gamla Stan 6–4 (1–0, 4–2, 1–2)

Mål, WP: Elias Nyström 3, Joel Grape Tjernström 2, Marcus Renberg. GS: Felix Andersson 2, Ville Mikkonen, Rasmus Palm.

Skott: 23–19 (9–4, 8–10, 6–5).

Publik: 130.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!