Alice Granstedt tar stora steg mot VM-spel

Alice Granstedts resa mot VM fortsätter. Hon är en av 23 spelare som är kallad till lägret inför VM-turneringen i december. ”En bra möjlighet för mig att visa upp mig”, säger Alice.

20 augusti 2019 21:58

Damlandslaget i innebandy inleder årets säsong i IFU Arena i Uppsala den 5-8 september. Det är ett förberedande läger med sikte på VM i Schweiz i december som står för dörren.

Skelleftetjejen Alice Granstedt, som har producerat 20 (7+13) poäng på sina 14 landskamper, är uttagen till landslagslägret.

– Det ska bli kul. Jag var sjuk vid förra tillfället med landslaget tyvärr, säger Alice Granstedt.

”Närmar sig med stormsteg”

Förbundskapten Åsa Karlsson har tagit ut 20 utespelare och tre målvakter.

– VM närmar sig med stormsteg och vi har inte så många tillfällen kvar innan VM-truppen ska tas ut. Men det är viktigt att tillägga att det finns ett gäng spelare som inte fick plats i den här truppen som är aktuella och kan ta plats framöver. Dörren är fortfarande öppen för VM-spel för dem och vi har Euro Floorball Tour kvar i oktober, säger förbundskapten Åsa Karlsson till innebandy.se och fortsätter:

– Vi ska fortsätta jobba med vårt spel, kika på detaljer i spelet och träna i special teams. Vi vill att spelarna ska visa upp sitt bästa jag under de här dagarna i Uppsala.

Alice Granstedt har hela tiden haft siktet inställt på att få representera Sverige i VM i Neuchâtel och är taggad inför det kommande landslagsuppdraget.

– En bra möjlighet för mig att visa upp mig, då de kommer vara svårare för landslagsledningen att kolla matcher nu när jag spelar i Schweiz, säger Alice.

Förutom spelet i landslaget så Alice har precis påbörjat att nytt äventyr. I början av augusti flyttade hon till Schweiz för att fortsätta sin karriär i Dietlikon Jet. Direkt efter samlingen i Uppsala så väntar spel med klubblaget.

– Vi åker iväg efter landslagslägret den 10 september, säger Alice Granstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa