Fel om vägglöss på Medlefors – Göteborg HC dementerar

Göteborg HC:s målvakt Sofia Reideborn anklagade i Norran och i sociala medier Medlefors Hotell & Konferens i Skellefteå för att ha vägglöss. Men det var falskt. Nu ber både klubben och Norran, som inte gjorde tillräcklig faktagranskning, om ursäkt.

Sofia Reideborn anklagade Medlefors Hotell & Konferens för att ha vägglöss. Nu har klubben, Göteborg HC, gått ut och bett om ursäkt då det hela var falskt. Även Norran ber om ursäkt för publiceringen.

Sofia Reideborn anklagade Medlefors Hotell & Konferens för att ha vägglöss. Nu har klubben, Göteborg HC, gått ut och bett om ursäkt då det hela var falskt. Även Norran ber om ursäkt för publiceringen.

Foto: Bildbyrån/Norran/Montage

Hotell & logi2022-03-22 09:29

Den 16 mars publicerade norran.se en artikel där Göteborg HC:s målvakt Sofia Reideborn uttryckte sig negativt om det hotell som spelarna bodde på inför kvalmötet mot Skellefteå AIK. I artikeln publicerades även ett filmklipp från Reideborns Twitter-konto där hon filmade en insekt som kröp i hennes säng på hotellet. Reiderborn beskrev själv detta som vägglöss och det ordet fanns också med i artikelns rubrik och ingress. Men att det skulle ha rört sig om vägglöss eller något annat skadedjur stämmer inte. Det bekräftas av protokoll från en skadedjursbekämpningsfirma.

Martin Hedkvist, affärschef på Medlefors, säger att Reideborns uttalanden och Norrans publicering har fått stor spridning och skadat hotell- och konferensanläggningens rykte avsevärt. Även om företagsnamnet inte publicerades är det välkänt var laget bodde, menar han.

– Att som hotell få stämpeln att man har vägglöss är fruktansvärt. Ungefär som att få domen att pesten dragit in. Vi blev på stört tvungna att skaffa fram fakta och protokoll från försäkringsbolag och så vidare. Vi visste att vi absolut inte hade drabbats av något skadedjur.

Göteborg HC har gått ut med en dementi där de tar kraftigt avstånd från Sofia Reideborns uttalanden på Twitter och i Norran:

Det har kommit till vår kännedom att en av våra spelare, Sofia Reideborn, under resan till Skellefteå har lagt ut på Twitter och genom en intervju i lokaltidningen Norran sagt att det var vägglöss på det hotell som våra spelare bodde på, dessutom så kom man inte in på hotellet för att nycklarna låg inlåsta.

Inget av detta är sant, det är ren osanning!! Dessutom väldigt opassande som representant för GHC.

Hotellet, Medlefors Hotell och konferens, var exemplariska i allt från bokning till att ordna förlängd utcheckningstid på hotellet för att stödja laget innan matchstart, rätt maträtter som täckte alla allergier m.m.

När man hittade detta kryp i sängen så kom deras konferenschef ut mitt i natten och ordnade nya rum, dessutom bjöd man på maten.

Vi har inget annat än positiva saker att säga om Linnea och Johanna som supporterat och hjälpt oss att med kort varsel finna boende och full service innan vår kvalmatch mot Skellefteå.

Det inträffade har fått stor spridning och har skadat hotellet och dess bokningar, det har även skadat Göteborg HC som varumärke och som vi bedömer det även SDHL:s varumärke.

Vi har fått besiktningsprotokollet ifrån skadedjursbekämpningsfirman som bekräftar att det inte var vägglöss. Det var inte ens en skadeinsekt. Det är väldigt olyckligt att vi har spelare som beter sig på detta sätt och utan eftertanke om vilka konsekvenser det man skriver och lägger ut får.

Vi, Göteborg HC, tar fullt avstånd ifrån vad denna enskilda individ skrivit och åsamkat framför allt hotellet men också vår egen verksamhet.

Lars Andersson var ställföreträdande ansvarig utgivare på Norran vid det aktuella publiceringstillfället: 

– En sådan här allvarlig uppgift borde ha kontrollerats bättre av oss före publiceringen. Det blev fel och vi är öppna med det. Vi måste nu se över våra publiceringsrutiner, säger han. 

Norran har bett Medlefors om ursäkt och har avpublicerat den aktuella artikeln. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!