Kajsa Östlund och Ida Normark stannar i AIK

Skellefteå AIK:s damlag rustar för ny säsong i division I. Nu kommer ett drömbesked då tränare Kajsa Östlund och fjolårets lagkapten Ida Normark valt att förlänga sina respektive kontrakt. "Känns bra, kul och inspirerande att fortsätta på resan", säger Kajsa Östlund.

24 maj 2019 08:23

Efter två säsonger där AIK ramlat på det sista målsnöret i kvalet i SDHL ser man nu fram emot att fortsätta satsningen med mål att nå Sveriges högsta serie.

Under torsdagseftermiddagen släppte AIK en viktig nyhet i den fortsätta jakten på SDHL då Kajsa Östlund blir kvar som tränare och då förra säsongens lagkapten Ida Normark också kritat på ett nytt ettårskontrakt.

– Det tog ett tag att återhämta sig mentalt efter förra säsongens slut. Sen efter det har jag försökt hitta en bra lösning med mitt jobb. Och där måste jag tacka min arbetsgivare som ställt upp bra så vi hittat den här fina lösningen, säger Kajsa Östlund, som är laddad att få fortsätta på resan:

– Det är häftigt att vi hela tiden tagit steg efter steg. Vi har varit kontinuerlig i det vi gjort och just där känns det extra skoj att man får fortsätta var med på den resan. Sen så skulle det vara extra roligt om vi fick vinna sista matchen på säsongen.

Hur ser du på spelartruppen?

– Den ser bra och spännande ut då vi fått behålla stor del av förra säsongens trupp. Jag tycker vi har en bättre bredd, och det blir viktigt. Sen så vet vi att det saknas några pusselbitar som kommer fyllas framöver. Men som sagt, jag tycker det ser ljust ut, säger Östlund.

"Betyder mycket"

24-åriga Ida Normark är precis som Kajsa Östlund född och uppvuxen i Skellefteå. Förra säsongen var hon en viktig pusselbit med ett C på bröstet.

Östlund är glad att Normark valt att fortsätta:

– Det betyder mycket för oss. För det finns ju en anledning att hon var lagkapten förra säsongen. Hon gjorde en jättefin säsong och var extra viktig i vårt boxplay. Kul också att följa hennes utveckling som center, säger Kajsa Östlund.

FAKTA

Kajsa Östlund

Ålder: 32 år.

Roll: Tränare.

Aktuell: Klar för sin tredje raka säsong som tränare i AIK.

Ida Normark

Ålder: 24 år.

Position: Center.

Aktuell: Klar för sin tredje raka säsong i AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa