Heta känslor när Skellefteå tog åtta poäng

Toppklass, fantastiska dueller men även heta känslor när elitserien var på besök i Skellefteå i helgen. Allra mest bubblade det när Zeeshan Khan vann med 3-1 mot Stockholms Christian Drakenberg.

16 december 2018 14:46

Squash är på många sätt en häftig sport. Det fick vi tydligt se i Skellefteå under lördag och söndag. Skellefteå SK kunde summera helgen med två 3–1-segrar och 2–2 mot Intersquash.

Skellefteås tvåa, Michel Babra, var den enda i hemmalaget som vann alla sina tre matcher.

– Det känns bra då man måste spela väldigt konsekvent i seriespel. Det är också då man vill prestera som allra bäst. Och med tanke på att vi är ett relativt nytt lag så är vi nöjda med starten på serien, säger Babra.

Skellefteå ligger efter sex spelade matcher tvåa i elitserien. Etta är Göteborg.

Toppspelare

Under helgen var det flera matcher som stack ut. Bland annat fick vi se Interoc Upsalas spanjor – Iker Pajares, 65:a på världsrankingen – leka hem en 3–0-seger mot Skellefteås etta, Zeeshan Khan.

– Jag visste att jag skulle möta en värdigt farlig motståndare som spelar på sin hemmaplan. Därför var jag väldigt fokuserad inför matchen, säger 22-årige Iker Pajares.

Het holmgång

Zeeshan Khan vann sina övriga matcher där den sista, mot svenske toppspelaren Christian Drakenberg, blev en holmgång men en hel del frustration.

– Han (Khan) har en tendens att stå i vägen avsiktligt, vilket domaren förstod på slutet då han började döma för det. Han är en jätteduktig spelare, men det vore kul med tanke på hur många juniorer som finns här (i Skellefteå) att de fick lära sig det istället för det andra han håller på med, säger en upprörd Drakenberg efter 1–3-förlusten mot Khan.

– Det var en tuff match mot en bra motståndare. Jag är jätteglad att vinna. Sen ingår det i sporten att man inte är överens och jag ville övertyga honom att jag inte gjorde något fel, säger Khan om det tuffa duellerna.

Jag ville övertyga honom att jag inte gjorde något fel.

Skellefteås trea, Erik Jakobsson, vann två av tre matcher där enda förlusten kom i femte game, 9–11.

– Han (Filip Krüeger, Intersquash) spelade bättre squash än mig. Men jag är glad att jag fick avsluta helgen med seger, säger en alltid leende Erik efter 3–0 mot Stockholms Mårten Ahlstrand.

FAKTA

Helgens matcher för Skellefteå

Skellefteå–Interoc 3–1.

Skellefteå–Intersquash 2–2.

Skellefteå–Stockholm 3–1.

* Totalt 8–4 i matcher (åtta poäng) för Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa