Händelserik final

Det blev en händelserik final i Super Nationella. Men den riktiga spänningen uteblev då Joakim Evertsson redan hade säkrat totalsegern.

19 juli 2015 21:18

Det var långt ifrån säkert att Jon-Erik Grenholm skulle ta sig till finalen. I semin jagade han Niklas Mörtsell från Älvsbyn och det var först i den sista kurvan som Bolidenföraren lyckades ta sig förbi och knep finalplatsen.

– Han snurrade ju där och missade spåret i sista svängen så det var hårt ända in på mållinjen. Jag var ju tvungen att komma före så det var ju tur för mig att det blev så, säger Jon-Erik Grenholm.

Hela 2.550 personer fick sedan bevittna en händelserik final i klassen Super Nationell. Det small redan i den första kurvan när Joakim Evertsson och Thomas Öhman kom ihop sig. Toppförarnas smäll gjorde att övriga fältet fick ett litet försprång och det blev istället Urban Bergström som tog sig i mål som segrare.

– Det blev lite mycket nerver i dag. Jag fick en så bra start att jag inte kunde vika in bakom de andra. Jag chansade och tog yttern och det hade kunnat gå om inte jag och Thomas hade krokat ihop. Men det kanske blev lite show för publiken i alla fall, säger Joakim Evertsson.

Ingen servo

Jon-Erik Grenholm tog sig i mål som fyra vilket räckte för att han skulle behålla sin tredjeplats i totalen av Norrlandsveckan.

– Min styrservo pajade i tredje kvalheatet så jag fick köra utan den i semifinalen och finalen. Jag kommer nog vara lite öm i armarna i morgon.

– Det var spännande att se om man ens skulle ta sig i mål så jag är supernöjd med att bli totaltrea.

Eftersom Grenholm inte visste om han skulle få ihop den nya bilen innan tävlingen hade han inte särskilt stora förhoppningar inför Norrlandsveckan.

– Det här är ju egentligen mer testtävlingar för oss. Vi har ju fått utveckla bilen under tävlingens gång. Nu ser vi att bilen hänger med de snabbaste bara jag kör som jag ska så jag är jättenöjd.

– Nu blir det till att satsa lite hårdare nästa år.

Evertsson segrade

Lyckseleföraren Joakim Evertsson har varit i en klass för sig under veckans tävlingar och redan innan finalen kördes stod det klart att han tagit hem totalsegern.

– Det känns helt underbart. Allt har fungerat riktigt bra och det har gått över förväntan hela veckan, säger Evertsson.

 

Det hade kunnat gå om inte jag och Thomas (Öhman) hade krokat ihop. Men det kanske blev lite show för publiken i alla fall

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa