Gold Town Summer Nat´s har dragit i gång

Hampus Staflunds start på säsongen har överträffat alla förväntningar. Nu hoppas Skellefteföraren på en ny topplacering i Gold Town Summer Nat´s.

17 juli 2015 17:00

Efter att ha vuxit ur den mindre klassen junior dragster i fjol fick Hampus Staflund göra ett val. Han valde att gå den svårare vägen och gå i pappa Jonas Staflunds fotspår.

– Jag fick välja om jag ville hoppa in och köra farsans Funny Car eller om jag skulle byta till någon lite enklare bil och köra lite saktare. Men jag kände att jag måste ta chansen när jag har den möjligheten dök upp att i alla fall prova på, säger Hampus Staflund.

Över förväntan

Det visade sig vara ett bra val. Redan i de två första tävlingarna har Skellefteföraren hamnat på prispallen. I Sundsvall blev det en andraplats och i Piteå slog han till med en seger.

– Målet för mig har egentligen varit att jag ska lära mig köra bilen. Det är ju väldigt ovanligt att gå direkt från Junior dragster till Funny Car.

På fredagen körde Gold Town Summer Nat´s i Fällfors igång med kvalen inför storpublik. På lördag är det dags för eliminering och finaler. Då hoppas Staflund på en ny topplacering i klassen Super Pro ET.

– Nu har jag haft sådan tur att jag kommit etta och tvåa så nu blir det lite automatiskt så att man går efter mer än det som var tänkt.

Det har gått över förväntan?

– Det har det verkligen och vi är jättenöjda. Bilen håller i hop också vilket är en stor målsättning. Den är egentligen byggd för att gå ännu fortare än vad den gör i dag så det finns mer att hämta om vi vill.

Tävlingsledaren Jörgen Eriksson från Västerås har arbetat med tävlingen i Fällfors (och tidigare Torsgatan, Skellefteå) i mer än 15 år och han njuter varje gång han får chansen att komma upp till Västerbotten.

– Det är superkul att komma hit. Alla som kör här uppe är professionella trots att många bara kör en stor tävling per säsong. Det är något med stämningen också, förarna ser fram emot den här tävlingen, säger Jörgen Eriksson.

Det fanns en oro över vädret då ett eventuellt regn kunde leda till en inställd tävling. Men det var inga bekymmer under fredagen.

– Det är fullt på läktaren, solen skiner och det luktar bränt gummi. Det blir inte bättre än så här, säger Eriksson och skrattar.

 

Den är egentligen byggd för att gå ännu fortare än vad den gör i dag så det finns mer att hämta om vi vill

Hampus Staflund

Ålder: 20

Tävlar i: Super Pro ET

Bil: Funny Car med Pontiac Firebird kaross

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa