Tre Maya-mål när Sunnanås vann på nytt

Fyra segrar och 22 gjorda mål. Sunnanå har inlett division I-säsongen på bästa tänkbara sätt. "Men vi är faktiskt inte så nöjda med insatsen", säger tränare Jenny Svanberg efter 6–3 mot Luleå.

11 maj 2019 20:56

Trots att Sunnanå släppte in tre mål på bortaplan mot Luleå så var segermarginalen stor då man producerade sex framåt.

Tre av målen gjorde mittfältsstjärnan Maya Pitts.

– Hon var duktig, men Ellen Schampi utsågs till matchens spelare och var väldigt viktig för vårt offensiva spel från sin vänsterkant, berömmer Jenny Svanberg.

Odisciplinerat

Däremot var SSK-tränaren inte lika nöjd med spelet i stort.

– Vi hade önskat mer kontroll på matchen. För vi ledde ju med 4–1 men efter det blir det både 4–2 och 4–3. Så vi behöver tighta till det där. Hitta ett sätt att spela mer disciplinerat

Vass mittfältsduo

Men att hitta en väg att knipa en ny storseger – och göra sex mål framåt – är givetvis positivt trots att spelet hackade en aning.

– Absolut, vi hittar ett sätt att ta tre poäng och vi jobbar även bra med spelvändningarna och har även ett bra passningsspel. Här måste jag lyfta fram Sofia (Lindmark) och Petra (Sjögren) som gjorde en riktigt bra match på mittfältet, säger Svanberg.

Vi är så klart jättenöjda med den starten vi fått. Vi känner också att vi är där vi vill vara just nu och vi har även en väldigt fin gruppdynamik.

Lysande start

I och med den nya storsegern så befäster Sunnanå serieledningen. Man har tagit tolv av tolv poäng och har en målskillnad på 22–4.

– Vi är så klart jättenöjda med den starten vi fått. Vi känner också att vi är där vi vill vara just nu och vi har även en väldigt fin gruppdynamik.

"Roligt att se"

Jenny Svanberg är också väldigt tillfreds på det sätt som alla i gruppen ställer krav på sig själva och på varandra.

– Det är det som är så skönt, för efter den här matchen mot Luleå så var det inte bara vi ledare som tyckte att vi borde ha kunnat presterat bättre. Utan gruppen försöker hela tiden hitta saker att utveckla och förbättra. Och det är väldigt roligt att se, att det drivet finns hos alla.

FAKTA

Luleå SK–Sunnanå 3–6 (1–3)

Mål SSK: Maya Pitts 3, Ellen Schampi, Petra Sjögren, självmål.

Gula kort: 1–1.

Norranligan:

3) Sofia Lindmark

2) Petra Sjögren

1) Ellen Schampi

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa