Sunnanå tog en cupdubbel: ”Skönt att ta revansch”

Det blev dubbelt Sunnanå i klassiska Domarcupen i fotboll. Sunnanåherrarna gick obesegrat genom hela turneringen och Sunnanå F19 fick lyfta segerbucklan efter en målskillnadsaffär i damklassen.

28 april 2019 19:47

Sunnanås herrar sopade rent i gruppspelet och hade 10–0 i målskillnad på tre matcher. I första slutspelsmatchen blev det en 4–2-seger mot Medle.

I Domarcupens final väntade Rönnskär i kampen om segerbucklan. Efter en mållös första halvlek blev det Samuel Lindsköld som spräckte målnollan för Sunnanå.

Oliver Grenholm utökade till 2–0 med fem minuter kvar att spela – ett mål som satte punkt på en målsnål tillställning.

– De skapade inte så mycket och det kändes som vi hade bra kontroll på det hela. Rönnskär satte inte någon press på oss i andra, så det kändes aldrig farligt, säger Oliver.

Han var väldigt nöjd efter Sunnanås seger i den klassiska försäsongscupen.

– Vi förlorade finalen i fjol så det var skönt att ta revansch nu, säger Oliver Grenholm.

Fyra nollor

Sunnanå spelade 16–2 på fem matcher och en stark defensiv gladde tränaren Johan Karlsson.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckades hålla nollan i fyra matcher. Det var två hyfsat trötta lag i finalen, men vi styrde matchen och det blev aldrig jättenervöst, säger Karlsson.

Rönnskär drabbades av en utvisning och bensinen tog slut i finalen.

– Vi hade gått runt på lite folk. Det märktes att vi var slutkörda och utvisningen blev kostsam. Efter en lite knackig inledning i lördags så är jag nöjd med vår turnering som helhet, säger RIF-tränaren Mikael Lundström.

Inget slutspel

På damsidan var det endast tre lag som kom till spel. Gruppfinalen mellan Kågedalen och Sunnanå F19 blev direkt avgörande. Lagen slutade på samma poäng efter 1–1 i den sista matchen, men en bättre målskillnad avgjorde till Sunnanås fördel.

Tilda Wennerlöf gjorde Sunnanås 1–0-mål.

– Jag tänkte först att jag kanske borde slå en passning, men jag valde att skjuta och det var tur att den gick in. När Kågedalen gjorde 1–1 i andra blev det lite nervöst, men det känns roligt att vi lyckades vinna gruppen. Vi har gjort det bra, säger Tilda Wennerlöf.

Kågedalens målskytt Therese Lundmark var nöjd med allt förutom utdelningen.

– Vi spelade bra, men vi satte inte våra chanser och det var målen som fattades. Vi blev stressade i avslutningarna och då tänker jag på mig själv också, säger Therese Lundmark.

Fakta

Final, herrar

Sunnanå–Rönnskär 2–0 (0–0)

Mål: Samuel Lindsköld, Oliver Grenholm.

Gruppfinal, damer

Kågedalen–Sunnanå F19 1–1 (0–1)

Mål, K: Therese Lundmark. S: Tilda Wennerlöf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa