Sunnanå tackar ja till spel i elitettan

Det har tagit många veckor. Men Sunnanå har fått nu fått sin förfrågan om spel i elitettan och klubben har tagit sitt beslut. "Vi tog det trevliga beslutet att tacka ja", säger ordföranden Joacim Lindström.

13 februari 2020 21:22

Följetongen om Sunnanås vara eller inte i elitettan har varit väldigt lång. Först var det Kungsbacka som larmade om att man skulle dra sig ur serien – något som sedan ändrades vid ett extra årsmöte då den nya styrelsen beslutade att köra vidare.

Sedan var det Limhamn Bunkeflo som valde att gå ut med att man skulle dra sig ur Elitettan och efter ett möte där klubben meddelade sina medlemmar så togs beslutet i tisdags. Den formella ansökan om att lämna sin plats lämnades in under onsdagen och sent på onsdagskvällen fick Sunnanå äntligen en förfrågan om att ta den vakanta platsen som uppstått i elitettan efter att Limhamn Bunkeflo tackat nej till spel.

Under torsdagskvällen hade Sunnanå ett möte om hur man skulle göra. Och man tog ett också ett beslut.

– Vi tog det trevliga beslutet att tacka ja till elitettan, säger Sunnanås ordförande Joacim Lindström och fortsätter:

– Vi hade som sportslig målsättning att spela i elitettan och vi har sett över det ekonomiska och anser att vi kommer klara att spela i den serien. Det kommer in en viss del från förbundet och det finns andra uppslag. Vi kommer inte att äventyra klubbens ekonomi.

Än så länge har dock Sunnanå inte än så bred trupp.

– Det stämmer – men vi tror att det ska bli lättare att rekrytera och vara mer attraktivt att spela med oss när vi nu blir ett lag i elitettan. Det är klart att det blir en utmaning – men vi ska göra allt vi kan för att få ett så slagkraftigt lag som möjligt. Det underlättar inte att det är så knappt om tid – men vi ska göra ett riktigt försök.

Fanns det några tveksamheter?

– Nej. Det gjorde det inte.

Det här innebär att endast Kågedalen och Myckle blir kvar i division I av de lokala lagen och att det blir derbyn mellan Morön och Sunnanå i elitettan i sommar.

Fakta

De lagen spelar i elitettan till sommaren

AIK

Alingsås FC United

Bollstanäs SK

Hammarby IF

Brommapojkarna

IFK Kalmar

Jitex Mölndal BK

Kungsbacka DFF

Kvarnsvedens IK

Lidköpings FK

Mallbackens IF Sunne

Morön BK

Sunnanå SK

Älvsjö AIK FF

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa