Sunnanå ångar på – bjöd på ny målfest

Sunnanådamerna har fått en riktig pangstart av säsongen och efter tre omgångar har laget full pott och en målskillnad på 16–3 – detta efter en ny storseger under lördagen.

4 maj 2019 19:11

Efter en tajt premiärmatch mot Notviken, som slutade i seger 1–0, sköljde Sunnanådamerna över Själevad på bortaplan med överlägsna 7–3 under förra helgen.

När det så var dags för den tredje omgången och ett Team Hudik på besök på Electrolux Home Arena kom det att bli en ny målfest som Sunnanå arrangerade.

Tidigt in i matchen syntes det tydligt att det skiljde både en och två nivåer mellan lagen och således var det inte på något sätt missvisande – snarare i underkant – Sunnanås ledning i paus, 4–0.

Vi rullar bra och har ett fint anfallsspel så det var kul att se.

– Vi rullar bra och har ett fint anfallsspel så det var kul att se, konstaterar Sunnanåtränaren Annika Kukkonen, som kom att göra fyra byten under den andra akten, men det stoppade inte hemmalaget från att fortsätta att vara överlägsna.

4–0 efter 45 minuter blev till det dubbla efter 90, och således har Sunnanå gjort smått osannolika 15 mål på de två senaste matcherna.

Med andra ord har offensiven levererat under serieupptakten.

– Vi hade kunnat göra 20 mål idag och jag hade väl önskat att vi hade visat lite mer mod när vi kom en mot en, säger Kukkonen och fortsätter:

– Men det klart att jag är nöjd när vi gör åtta mål, även om jag gärna hade sett just mer mod i en mot en-spelet.

Från matchminut 1 till 90 så var Sunnanå det klart bättre laget på planen och grunden till det var en stabil laginsats där ingen föll ur ramen. Backlinjen, med spelskickliga Julia Forslund i spetsen, visade stor trygghet i såväl speluppbyggnadsfasen, såsom det höga försvarsspelet.

På kanterna visade Juulia Grönlund och Ellen Schampi varför de kanske är Sunnanås främsta vapen offensivt med deras snabbhet och genombrottskraft.

Och på topp fortsätter Bupe Okeowo att leverera. Tre baljor mot Hudik och fem mål totalt efter tre omgångar – tätt följd av anfallskollegan och löftet Lova Andersson som har gjort fyra mål hittills. Även tvåmålsskytten Lova förtjänar beröm i ett väldigt formstarkt Sunnanå.

FAKTA

Sunnanå SK–Team Hudik 8–0 (4–0)

Mål, SSK: Bupe Okeowo 3, Lova Andersson 2, Ellen Schampi 2, Juulia Grönlund.

NORRANLIGAN:

*** Juulia Grönlund

** Ellen Schampi

* Lova Andersson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Karlsson

Ämnen du kan följa