Succéinhopp frälste Skellefteå FF

Inhopparna Amar Mujakovic och Tim Lindfors spelade huvudrollen när Skellefteå FF vände till seger hemma mot IFK Östersund. Amar kvitterade till 1–1 och Tim slog in det avgörande 2–1-målet i den 89:e minuten.

10 augusti 2019 17:52

Skellefteå FF och IFK Östersund bjuder alltid på jämna tillställningar och vårens möte lagen emellan slutade med en 1–0-seger för FF.

0–1 på straff

I lördagens hemmamatch skapade Skellefteå FF en jättechans i matchupptakten, men det blev Östersund som gjorde det första målet. Efter en situation i straffområdet blåste domaren Joel Bäckström straff för gästerna. Östersunds Felix Nordin såg till att det stod 0–1 i den femte matchminuten.

Hemmalaget fick aldrig igång sitt spel under de första 45 minuterna och 0–1 stod sig halvleken ut.

– Vi gör inte vår bästa halvlek i första och det gick inte som vi ville, säger Tim Lindfors om underläget i paus.

Byten gav effekt

I andra halvlek gjorde Skellefteå FF flera byten och det gav effekt. Amar Mujakovic, nyförvärvet från IFK Umeå, hade bara varit inne på planen i tio minuter när han slog till med 1–1-målet.

– Det var väldigt skönt – och jag var helt säker på att jag skulle göra mål. Jag hade inte gjort mål på väldigt länge och kommer faktiskt inte ihåg när jag gjorde mål senast, säger Amar Mujakovic som var skadad en längre period under vårsäsongen:

– Till 99 procent känns det bra och vi har lagt upp en bra plan för att det ska hålla.

Tim Lindfors, som också inledde matchen på bänken, kom in och spelade huvudrollen i andra halvlek. Efter en tilltrasslad situation tryckte han in en retur som betydde 2–1 i den 89:e minuten.

– När jag kom in så var det bara full fart framåt som gällde. Vi ville vinna och målen som kommer i slutet är de skönaste, säger Tim Lindfors om det matchvinnande målet.

”Blev trötta i andra”

Amar Mujakovic var nöjd med Skellefteå FF:s prestation efter halvtidsvilan.

– Vi svarar för ett hårt jobb i andra halvlek och alla gör en bra insats. Östersund blev trötta under andra halvan av andra halvlek och segrarna som sitter långt inne är de skönaste, summerar Amar Mujakovic efter lördagseftermiddagens trepoängare på Norrvalla.

Skellefteå FF–IFK Östersund 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (5) Felix Nordin, 1–1 (75) Amar Mujakovic, 2–1 (89) Tim Lindfors.

Varningar, FF: Will Hoare och Enoch Mbala.

Domare: Joel Bäckström.

Publik: 205.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa