Skellefteå FF:s chockstart sänkte Täfteå

Skellefteå FF:s division II-herrar höll nollan för andra matchen i rad. Anfallaren Gino Berg slog till med säsongens tredje och fjärde mål när vårens tredje seger bärgades efter 3–0 hemma mot Täfteå.

4 maj 2019 16:40

Både Skellefteå FF och Täfteå hade spelat ihop sju poäng på fyra matcher inför lördagseftermiddagens möte i division II-fotbollen.

Skellefteå FF öste på med en stark offensiv samtidigt som snöflingorna dalade över Norrvalla i matchinledningen.

Redan i den fjärde minuten kom utdelningen när Ludvig Markgren prickade in 1–0-målet. Täfteå hade svårt att försvara sig och hemmalaget ökade på ledningen i den sjunde minuten.

”Jätteskönt”

Gino Berg låg bakom fullträffen fram till 2–0 när han svarade för sitt tredje seriemål i FF-tröjan.

– Det var jätteskönt, jag satsade på ett lågt skott, säger Gino Berg glatt.

Gästerna jämnade ut spelet men utan att utgöra något hot offensivt. Skellefteå FF fortsatte att skapa chanser men 2–0-ledningen stod sig halvleken ut.

– Vi gör det vi har tränat på och jobbar hårt defensivt. Vi vill hålla samma nivå från första sekund till matchens slut, säger Gino Berg.

Med 15 minuter kvar att spela blev det definitivt rullgardin ner för Täfteå.

”Matchen var över”

Gino Bergs fjärde mål i år betydde att matchen var punkterad med en 3–0-ledning i den 75:e minuten.

– Det är skönt att kunna hjälpa laget och i det läget kändes det som att matchen var över, även om man aldrig kan vara säker. Det var en lättnad att vi lyckades göra ett mål till, säger Gino Berg som gläds över lagets försvarsinsats:

– Det är bra för självförtroendet att få hålla nollan. Det är jättebra att vi inte släpper in något mål.

Skellefteå FF:s tränare Matti Kilpelä var mycket tillfreds efter lördagens vattentäta trepoängare.

– En stabil insats i alla lagdelar. Vi hade bra kontroll med boll och hittade ytorna som vi kunde utnyttja många gånger, säger Matti Kilpelä.

”Kliniska i början”

Hemmalaget sköljde över Täfteå från start, något som blev avgörande för matchens utgång.

– Vi var kliniska i avsluten och gjorde två mål på två anfall i början. Vi hanterade det bra, slappnade inte av och hade bra kontroll, säger Kilpelä.

Täfteå vaskade fram ytterst få farliga målchanser.

– Det lilla de hade kom när vi slarvade med bollen. Men vi var ändå stabila, något som vi har varit ganska länge nu. Vi visar bra disciplin och då har man alltid möjlighet att vinna matchen, säger Matti Kilpelä.

Han rankar helgens insats ganska högt.

– Alla presterade och vi svarade för vår stabilaste insats hittills, framför allt så kontrollerade vi det väldigt bra. Vi tar steg hela tiden och visar härlig inställning, summerar Matti Kilpelä.

Vasst anfallsvapen

Gino Bergs insats i anfallet var femstjärnig. Oliver Grenholm fick chansen från start som forward och tog för sig riktigt bra. Ludvig Markgren var tongivande på mitten. Mittlåset med Kenneth Mukisa och Jacob Stephenson agerade med stor pondus i försvaret.

Skellefteå FF–Täfteå 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (4) Ludvig Markgren, 2–0 (7) Gino Berg, 3–0 (75) Gino Berg.

Domare: Magnus Wiklund.

Publik: 247.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa