Nytt mål men noll poäng

Hayley Dowd fortsätter ösa in mål. Men mot Uppsala räckte det inte till poäng. "Jag borde ha gjort något till", säger hon efter Moröns 1–2-förlust.

11 maj 2019 18:08

Efter sex minuters spel slog hon till. 1–0-målet var Hayley Dowds åttonde mål på fem matcher i elitettan. Så där och då var allt sig likt.

– Vi har startat varje match så här bra. Det är en faktor som gör det svårt att möta oss. Men tyvärr så täckte det inte. Jag hade några bra lägen i andra, säger Dowd besviket.

Även om Morön inte nådde sin fulla kapacitet stod matchen och vägde med vid 1–1 och tio minuter kvar att spela.

– Båda lagen gick för det och laget som gjorde mål skulle vinna matchen. Tyvärr var det Uppsala som satte 2–1. Men det hade kunnat gå hur som helst, säger Dowd, som var nära att få med sig en straff i slutet av första halvlek.

– Domaren erkände att det var en kontakt. Vet inte varför hon sa så, för är det kontakt ska det vara straff. Samtidigt var det inte där vi förlorade. Vi hade lägen för att vinna.

Stolt grönvit

Nu blickar Dowd och Morön framåt. Nykomlingen har ju faktiskt tre segrar på fem första matcherna.

– Även om det är surt att förlora idag så är jag så stolt att spela för detta lag och på det sätt som vi presterar, säger Dowd, som leder skytteligan.

Elva av tio

En av matchens gladaste var utan tvekan Uppsalas matchvinnare Ellen Toivio, som rullade in 2–1 i ett friläge.

– På en skala ett till tio så var det elva, så skönt var det att göra det där målet, säger Toivio glatt, som dock berömde Morön:

– Jag är faktiskt överraskad. De spelar riktigt bra. Väldigt tuffa att möta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa