Moröherrarna studsade tillbaka i snökaoset

Division III-nykomlingen Morön, som kammade noll i seriepremiären, tog en stabil trepoängare borta mot Holmsund under lördagen.

4 maj 2019 22:24

Morön saknade sex-sju spelare till lördagens bortamatch mot Holmsund, men gästerna fick ihop ett slagkraftigt lag i alla fall.

– Det var tufft på förhand men vi visade att vi har bra bredd i truppen. Första 20 minuterna var jämna, men vi styrde och ställde och tog över taktpinnen sedan, säger Moröns tränare Jörgen Grenholm

Stenhård nick

Christoffer Tegelind dök upp och nickade stenhårt in första målet i den 30:e minuten. Radek Erlich fick med sig en straff på stopptid i första halvlek. Skyttekungen tog hand om den och sköt in 2–0-bollen för Morön.

Starten på andra halvlek blev kaotisk. Förutsättningarna för att spela var inte de bästa då snön vräkte ner på Storsjö Arena.

– Det blev snökaos i 15-20 minuter, men vi kunde bemästra det på ett bra sätt.

”Kändes tryggt”

Viktor Carlsson dödade matchen när han gjorde 3–0 på frispark. Med 20 minuter kvar att spela satte Radek Erlich punkt när han fastställde segersiffrorna till 4–0.

– Det kändes tryggt och efter 4–0 var det definitivt godnatt för Holmsund, säger Jörgen Grenholm.

Morön svarade för en kollektivt stark insats. Christoffer Tegelind gjorde det mycket bra trots skadeproblem. Abdifatah Dahir låg bakom att gästerna kunde stänga mittfältet.

Fakta

IFK Holmsund–Morön 0–4 (0–2)

Mål: Radek Erlich 2, Christoffer Tegelind, Viktor Carlsson.

Publik: 50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa