Linnea tillbaka i Skellefteå – men i en ny roll

Sunnanå har anställt en ny projektledare i idrottsprojektet Tuss. Det blir en före detta fotbollsspelare som tar uppdraget. "Det är ett spännande och väldigt viktigt projekt", säger Linnea Nilsson Waara.

28 mars 2018 16:18

Projektet som döpts till Tuss, som står för trygghet, uppmuntran, självförståelse och självkänsla, har pågått ett par år i Skellefteå. Nu står det klart att den före detta Sunnanåspelaren Linnea Nilsson-Waara blir projektledare.

– Det känns superbra. Det är ett spännande och väldigt viktigt projekt, konstaterar Linnea och fortsätter:

– Det är viktigt att kunna berika tjejernas fritid och få in dem i föreningslivet.

Projektet har sedan tidigare mest haft en profil mot fotbollen.

– Och det är ju där jag har min bakgrund så det känns tryggt. Men tanken är att de ska kunna prova på andra saker som att vara i naturen och kanske prova på andra saker som klättring och dans. Alla är ju inte intresserad av just fotboll. Det finns andra saker man kan pröva på.

Tanken är att hon ska komma in i slutet av april.

– Jag har sagt upp mig från mitt jobb i Östersund och sista dagen är 6 maj, men jag har lite semester att ta ut så jag hoppas kunna vara igång i slutet av april.

Men först ska hon gå en projektledarutbildning i Stockholm den 19 april.

– Det blir väldigt kul att träffa andra projektledare där, både de som håller på med liknande projekt som jag, men även andra som håller på med annat.

Sunnanå kan dock inte räkna med att få in en ny spelare i truppen. Den karriären är över för Nilsson Waara.

– Jo, jag har pensionerat mig. Så inte på det sättet i alla fall. Kanske kan man hjälpa till på något annat sätt. Men först ska jag försöka landa i Skellefteå och ta tag i jobbet och se vad som ska göras innan sommaren och under höstterminen. Jag ser fram emot att träffa tjejerna i projektet.

"Tanken är att de ska kunna prova på andra saker som att vara i naturen och kanske prova på andra saker."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa