Kukkonnen tvingades hoppade in mot Team TG: ”Har fått frågan flera gånger innan – men har sagt nej”

Sunnanås avbytarbänk såg skral ut inför mötet med Team TG under lördagen. Då fick Annika Kukkonen hoppa in och spela när Sunnanå vann med 4–1. ”Men när Schampi kommer tillbaka hoppas jag på att få slippa” säger hon till Norran.

31 augusti 2019 19:00

Bupe Okeowo, Monique Santos Goncalves och Caroline Loman har dragits med stora skadeproblem innan Sunnanås möte med Team TG. Den förstnämndes meniskskada gör dessutom att hon inte kommer spela mer denna säsong. Och Ellen Schampi är upptagen med landslagsspel. Då fick tränaren Annika Kukkonen dra på sig matchstället och hoppa in och spela i den 75:e minuten.

– Jag hade fullt fokus på att coacha i första halvlek och sen fokus som spelare i andra. Men det var svårt för jag har knappt tränat någonting. Det är stor skillnad på att löpa en gång i veckan och att träna två fotbollspass om dagen. Nu har jag bara ont i kroppen då mina muskler inte hänger med, haha, säger Kukkonen.

Men sett till SSK:s skadeläge så var det tvunget för Kukkonen att hoppa in.

– Jag har fått frågan flera gånger innan om att hoppa in i år och då har jag hela tiden sagt nej. Jag vill inte ens hamna i sitsen att fundera på om jag ska spela eller inte. Men nu är det fyra matcher kvar av serien så vi får väl se. Men när Schampi kommer tillbaka hoppas jag på att få slippa. Det blir ju tungt att spela 90 minuter med bara två avbytare.

Sunnanå inledde hemmamatchen mot TG med att ledningen i den fjärde minuten när Ellen Maund spräckte nollan. TG:s Moa Sjöström gav dock svar på tal när hon fyra minuter senare kvitterade och gjorde sitt 28:e mål för i år. Men Sunnanå gick ut i halvtidsvila med ett 2-1-övertag efter att Villemo Dahlqvist utökade till 2–1 i den 44:e minuten. Och i andra halvlek nickade Juulia Grönlund snyggt in 3-1 i den 69:e minuten.

Cajsa Lundström byttes också in i andra halvlek för andra gången den här säsongen. Lundström har varit skadad i bakre korsbandet och menisken sedan åtta månader tillbaka, men nu är hon på g igen. Hon gjorde även sitt första mål för i år efter att hon lurade bort TG:s målvakt i den 88:e minuten och satte spiken i kistan med sitt snygga 4-1-solomål.

– Det var gott för självförtroende att få ett mål. Och jag hoppas på att får vara med och hjälpa till lite mer. Så tanken är att jag ska göra mitt bästa så får vi se hur det går. Men det är kul att få chansen och vara med, säger Lundström.

Sunnanå - Team TG 4–1 (2–1)

Mål: 1–0 Ellen Maund (4), 1–1 Moa Sjöström (8), 2–1 Villemo Dahlqvist (44), 3–1 Juulia Grönlund (69), 4–1 Cajsa Lunström (88).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa