Kågedalen går som tåget – tog andra raka

10–3 i målskillnad på två matcher. Kågedalen har fått en kanonstart i norra damtvåan. I lördags blev det en 3–1-seger borta mot Gammelgården.

5 maj 2019 15:51

Therese Lundmark är en utpräglad målskytt som brukar ikläda sig rollen som matchvinnare. Therese visade vägen för Kågedalen när hon gav gästerna ledningen i den tionde matchminuten.

Gammelgården kvitterade innan paus, men Lina Eriksson såg till att Kaif återigen satt i förarsätet i mitten av andra halvlek.

Lina Eriksson slog en hörna där hemmalaget var sist på bollen och Kågedalen fick hjälp med det tredje målet som fastställde Kågedalens segersiffror till 3–1.

SSK 2 föll i en målsnål premiär

Sunnanås andralag förlorade med matchens enda mål borta mot Flurkmark i södra tvåan.

Den första halvleken på Vildmannavallen slutade mållös i lördags.

– Vi saknade en tredjedel av truppen på grund av skador och fick fylla på med yngre spelare. Vi stod upp bra mot ett rutinerat motstånd, säger Sunnanås tränare Annika Wennerlöf.

Matchens enda mål kom i den 53:e minuten. Maja Nyléns fullträff räckte för att Flurkmark skulle ta hem trepoängaren.

– Vi hade flera farliga chanser i slutet, bland annat några frisparkar. Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre, säger Annika.

Sunnanås backlinje samarbetade med framgång och svarade för en stark insats. I övrigt en jämn insats av gästerna.

Sandvik vände och vann

Sofia Lindström gav Clemensnäs ledningen efter en halvtimme. Det räckte dock inte mot Sandvik som vände och vann med 3–1 i södra tvåan.

– Just nu är jag bara grymt besviken. För besviken för att kunna reflektera över vad som blev fel egentligen, säger Sofia Lindström.

Notoriska målskytten Sofia Lindström såg till att Clemensnäs fick en bra start i division II-premiären på bortaplan. Hon gjorde 0–1 efter en halvtimme, men efter två mål inom loppet av fyra minuter så hade hemmalaget Sandvik vänt till en 2–1-ledning i halvtid.

”Inte vår bästa fotboll”

Clemensnäs, som åkte på ett rött kort i början av andra halvlek, kunde inte komma ikapp. Sandviks 3–1-mål i den 88:e minuten punkterade tillställningen.

– Vi spelade inte alls vår bästa fotboll, långt ifrån. Det var inte mycket som stämde. Kanske underskattade vi dem, jag vet inte. Men jag hoppas att det var årets bottennapp och att vi har lärt oss något av det, säger Sofia Lindström.

Fakta

Gammelgården–Kågedalen 1–3 (1–1)

Mål, G: Fanny Lindgren. K: Lina Eriksson 2, Therese Lundmark.

Flurkmark–Sunnanå 1–0 (0–0)

Mål, F: Maja Nylén.

Sandvik–Clemensnäs 3–1 (2–1)

Mål, S: Sandra Boström 2, Lisa Sandberg. C: Sofia Lindström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa