FF åkte på säsongens fjärde förlust: ” Det var en lek mellan två lag helt enkelt”

För en vecka sedan var det 4–0 och sura miner hos Skellefteå FF efter vinsten mot Sandsvik. En vecka senare blev det 0–2 mot Gottne på bortaplan och inte ett dugg muntrare i omklädningsrummet.

31 augusti 2019 18:00

Trots tre poäng på hemmaplan förra helgen så tyckte Skellefteå FF att spelet var under all kritik. Och revanschen skulles tas mot Gottne på bortaplan en vecka senare. Men hemmalaget vann 2–0 och därmed drog FF på sig säsongens fjärde förlust. Huvudtränaren Matti Kilpelä tyckte det kändes surt efteråt.

– Matchen blev ganska exakt så som vi visste att den skulle bli. Och i och med att vi spelade på naturgräs så innebar det också en enorm omställning för oss då Gottne hade bra tålamod och satsade på fasta situationer. Det var en lek mellan två lag helt enkelt, säger Kilpelä.

FF försökte spela sitt spel i första halvlek och hitta ytor framåt i banan, men Gottne försvarade sig gång och gång och vände spelet med snabba kontringar. Första halvlek slutade mållös.

– Men vi gjorde det ändå stabilt och bra i andra halvlek och runt minut 70 blev vi lite bättre. Men vi skapade annars inte jättemånga lägen. Sen var det just vid två tillfällen som vi tappade fokus och blev jävlig hårt straffade. Första målet kom från ingenstans när vi slarvade i ett uppspel och då kontrade de farligt och snett inåt med en träff i krysset. Sen kändes det som om nästa mål bara kom en minut efteråt via en frispark från sidan som de skarvade in. En dubbel kalldusch för oss helt enkelt.

Tabellsjuan Gottne tog därmed sin första trepoängare på fyra matcher mot FF.

– Vi visste att den här matchen skulle bli tuff då Gottne är bra. Men vi gjorde det helt okej i dag även om vi vet om att när man vill vara i toppen och slåss måste man klara av sådan här matcher eller få det oavgjort. Fast jag säger inte att vi är uppe i toppen just nu, utan jag pratar mer om vår långsiktiga plan där vi måste behålla fokus i varje match för att vara i toppen.

Var naturgräset något som påverkade er negativt eller?

– Nej, det skulle jag inte säga då vi inte är obekväma med naturgräs. Både Gottne och Ytterhogdal har ju sådana planer och vi spelar två matcher av 26 varje säsong på naturgräs. Men det är helt klart lite annorlunda och går inte lika snabbt att spela för oss. Så är det och det måste vi ta hänsyn till. Men vi förlorade inte på grund av naturgräset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa