Dowd gjorde hattrick när Morön säkrade "sen" seger: ”Ingen sömn i natt!"

Att matchen mot Borgeby spelades så sent som 22:00 gjorde ingenting för Morön som gick ut och bjöd de 230 åskådare som tagit sig till Skogsvallen på ett målkalas. Hayley Dowd gjorde hattrick när hemmalaget vann med 4–1. "Den här matchen var en av de bästa vi spelat så här långt. Vi visade verkligen ikväll hur vi kommer spela när vi är starka", säger tremålsskytten.

28 april 2019 13:07

– Ha en skön söndag tjejer, ingen sömn i natt! ropade Hayley Dowd ut över planen när lagkamraterna vände tillbaka mot omklädningsrummet efter 4–1-vinsten mot Borgeby.

Fredagens dramatiska flygstrejk genererade många turer fram och tillbaka om matchen skulle bli av eller ej. Till slut kom ett sent besked samma dag att det visst skulle bli match, då bortalaget hade pusslat med bussar från Umeå och flyg från Arlanda. Och tur var väl det då ingen i något av lagen ville skjuta fram matchen.

Hayley Dowd hade inte heller något emot att spela match sent på en lördagkväll.

– Det var lite annorlunda helt klart, men det är vad det är. Vi ville spela match oavsett vad den här helgen. Och jag tycker vi anpassade oss bra efter läget och tog hand om vårt spel. Och sen bjöd vi på en bra show också, säger Dowd.

Klockan 22:00 kickades nattmatchen igång på Skogsvallen. Domarteamet hade styrt om sina scheman, den sista matchen i Domarcupen hade flyttats, kiosken var öppen och 230 åskådare lyckades hålla sig vakna och ta sig ner till matchen med varma filtar och ett gott humör i packningen.

Första målet kom på en hörna efter bara fem minuters spel när Mirjam Lindgren fick tag på bollen. Men förutom glädjen över att få en notering i målprotokollet före motståndarna, gladdes Morön över att målet kom efter just en hörna.

– Vi pratade under veckan om att vi måste förbättra våra hörnor då fick tidigare fått noll utdelning på dem. Och det första vi gjorde när hörnan kom var att göra mål. En sjukt roligt start! säger Dowd.

Efter Lindgrens mål vaknade resten av laget till rejält i den kalla blåsten. Dowd utökade ledningen ytterligare i den 14:e minuten. Senare gjorde hon mål igen i den 31:a efter att Borgebys Ida Lydberg åkt på ett rött kort och fick lämna planen. Men med en spelare mindre på planen reducerade motståndarna till 3–1 via Julia Welin.

– Jag behövde inte jobba allt för hårt när målen kom, de var perfekt tajmade för mig. Parva skickade fram två av chanserna till mig, tror jag. Det var helt enkelt hela vårt lag som fixade fram målen och inte bara jag.

Dowd fick väldigt ont i foten i andra halvlek efter en tacklingssituation. Där och då såg det ut som om hon skulle bli utbytt kort efteråt, men hon sträckte lite på benet och fortsatte spela ändå. Och tur var väl det att hon inte hamnade på bänken allt för tidigt då hon i 70:e minuten drämde in 4–1. Men efter sitt snygga hattrick var hon klar för kvällen och fick gå och sätta sig. Av totalt sex avslut på mål prickade Dowd rätt i hälften.

– Tror jag trampade lite fel när en tackling kom. Jag har på mig nya nobbar och är lite ovan med dem då det kan kännas lite halt ibland. Men det är lugnt med foten, säger hon och fortsätter:

– Den här matchen var en av de bästa vi spelat så här långt. Vi visade verkligen ikväll hur vi kommer spela när vi är starka. Vårt mål var att sätta hög press i banan och skicka in bollar bakom deras linje, för då kunde jag och Ellman använda vår snabbhet där bakom. Vilket funkade bra i kväll. Känns väldigt skönt att ta hem vinsten ikväll, men nu ska vi hem och sova, haha.

Matchfakta Morön – Borgeby 4–1

Mål: 1–0 Mirjam Lindgren (hörna, 5), 2–0 Hayley Dowd (14), 3–0 Hayley Dowd (31), 3–1 Julia Welin (33), 4–1 Hayley Dowd (70)

Utvisning: Ida Lydberg (26)

Domare: Andrea Collén

Publik: 230

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa