Asplund tacksam att Moröns nattmatch blev av: ”Häftig grej”

Det var nära att matchen mot Borgeby inte skulle bli av då kaoset med flygstrejken ställde till det. Men Morön, motståndarna från Skåne, kommunen, förbundet och många fler inblandade vann över SAS – något som tränaren Fredrik Asplund var mycket tacksam över.

28 april 2019 13:51

Morön fick en skön utdelning mot Borgeby, men det hade kunnat vara ännu större siffror på tavlan då Hayley Dowd, Katarina Guillou och Elin Ellman bland annat var farligt nära att utöka målstatistiken i slutet på andra halvlek.

– Borgeby blev ju trötta på slutet när vi gjorde 4–1. Jag är nöjd då vi gjorde en bra match. Hade det slutat med 1–1 hade jag varit bedrövad, men hur många mål vi gör spelar ingen roll då tre poäng är det viktigaste, säger Fredrik Asplund.

Det första målet i matchen som kom via en hörna var, förutom den spräckta nollan, extra kul för Morön då de tränat hårt för att få utdelning just där.

– Jag har varit lite frustrerad att vi inte varit tillräckligt bra där. Har försökt med olika varianter, men nu fick spelarna sköta det själva. Och det blev mål på första, så jag kommer nog inte få styra med det mer, haha.

Hur förbereder man sig inför en nattmatch?

– Vi sa att det var en häftig grej att testa. Och Borgeby ska ha en stor eloge som lyckades fixa allt med hemresan. Att de ens kommer upp och spelar är jättebra. Och många andra har hjälpt till mycket. Vill skicka ett stort tack till alla. Det var väldigt bra att det här matchen blev av.

Vad tar du med dig, förutom målen och vinsten?

– Jag tar med mig att vi vann kamperna och hotade framåt hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa