Wilma om första segern: "Efterlängtad helt klart"

Efter 16 förluster kom den första poängen och i den 20:e omgången kom första segern för Skelleftetjejen Wilma Anderssons FF Lugano i den schweiziska ligan. "Det kändes riktigt skönt, en efterlängtad seger helt klart", säger Andersson själv om 2–1-segern mot Basel.

Wilma Andersson.

Wilma Andersson.

Foto: Privat

Fotboll2021-03-30 11:00

Den 13 mars bröt Lugano förlustsviten på 16 matcher och efter två 1–0-förluster på bortaplan kom sedan säsongens första seger i hemmamötet med Basel (2–1).

– Det blev en liten speciell match eftersom att båda lagen hade spelat match två dagar innan. Tempot blev lite lägre än vanligt men trots detta så kämpade vi på riktigt bra. Vi hade många fler lägen att göra mål, samtidigt som vi höll ihop det bra bakåt så segern var definitivt inte orättvis, säger Andersson som tog en av mittbacksplatserna.

Hur kändes det för egen del?

– Det var kanske inte min bästa match, men jag har spelat skadad ett tag och det här var sista matchen att ta sig igenom innan jag nu kan få lite tid att rehabilitera min skada, säger Andersson vars Lugano nu har uppehåll till 17 april.

Segern mot Basel var Anderssons första sedan övergången till klubben förra sommaren. Och den var efterlängtad.

– Det kändes riktigt skönt, en efterlängtad seger helt klart. Det var välbehövligt för laget att få en vinst till slut, det gör att vi kan tro på det här fullt ut och fortsätta jobba hårt tillsammans. För nu har vi sett att det lönar sig i slutändan.

FAKTA

Wilma Andersson

Ålder: 22 år.

Position: Mittback.

Moderklubb: Sunnanå SK.

Övriga klubbar: Kvarnsvedens IK (elitettan), Sandvikens IF (elitettan).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!