Vilgot Nilsson målskytt – men Rönnskärs Railcare IF föll

Rönnskärs Railcare IF fick se sig slaget i mötet med IFK Luleå Akademi på bortaplan i division 3 norra Norrland herr i fotboll, med 1-3 (0-0).

IFK Luleå Akademi vann mot Rönnskärs Railcare IF

Fotboll2024-09-29 16:39

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 59:e minuten innan Herman Frishammar gav IFK Luleå Akademi ledningen.

I 68:e minuten slog Isak Drugge till, och gjorde 2-0.

I den 72:a minuten blev Rönnskärs Railcare IF:s Dozie-Humphery Maduka Mbah utvisad, och laget fick spela de sista 18 minuterna med en spelare mindre.

Samuel Lindgren ökade IFK Luleå Akademis ledning med knappa kvarten kvar.

Reduceringen till 3-1 kom i slutminuterna, med fyra minuter kvar att spela, när Vilgot Nilsson slog till och gjorde mål för Rönnskärs Railcare IF. Men mer än så orkade Rönnskärs Railcare IF inte med.

IFK Luleå Akademi har tre segrar och två förluster och 7-10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rönnskärs Railcare IF har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11-13 i målskillnad.

Med en omgång kvar är IFK Luleå Akademi på sjunde plats i tabellen, medan Rönnskärs Railcare IF är på elfte plats.

Motståndare i sista omgången för Rönnskärs Railcare IF är Infjärden. Lagen möts lördag 5 oktober 14.00 på Guldvallen.