”Vår målsättning är att cupen ska växa ytterligare”

Den gångna helgen avrundades årets Northern Elite Trophy i Skellefteå. ”Vår målsättning är att cupen ska växa ytterligare”, säger Christoffer Tegelind.

Storfors AIK vann P16/17-klassen i NET

Storfors AIK vann P16/17-klassen i NET

Foto: Privat

Fotboll2024-10-08 11:09

Skellefteå FF:s årliga fotbollsturnering, extra riktade mot akademier och satsande lag, gick i mål under söndagskvällen när den andra tävlingshelgen av två genomfördes. 

Denna gång var det de lite äldre klasserna P15, F15 och P16/17 som spelades. 

För arrangörsklubben blev det inte någon klasseger denna helg. Istället var det IFK Östersund som vann F15 efter 3–1-seger mot Umeå IK i finalen. I P15 vann Gimonäs finalen med 1–0 mot IFK Umeå, och i P16/17 vann Pitelaget Storfors med 1–0 mot Friska Viljor. I samma klass knep Skellefteå FF bronspengen efter att man föll på målsnöret efter strafförlust mot Friska Viljor i semifinalen och vann den efterföljande bronsmatchen mot Alnö med 1–0.

undefined
IFK Östersund visade klass och drog längsta strået i F15.
undefined
Umelaget Gimonäs segrade i P15-klassen.

Skellefteå FF kan i och med detta sammanfatta årets upplaga och blicka fram emot kommande år:

– Jag upplever att årets upplaga av NET har flutit på bra. Känslan jag fått när jag samtalat med tränare och ledare från deltagande lag är att deras upplevelse varit mestadels positiv där vissa lag redan önskat om att få komma tillbaka till nästa års upplaga, säger Christoffer Tegelind, FF:s nyanställde på ungdomssidan och general för NET, och fortsätter:

– Vår målsättning är att cupen ska växa ytterligare och därför blir vi glada att föreningar vill återvända samtidigt som arbetet med att locka nya lag kommer att påbörjas när utvärdering av årets upplaga färdigställts. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!