Obi Okolo ny tränare i Skellefteå FF

Under sitt första år som tränare var han med och åkte ur herrarnas division III med Morön BK. Nu står det klart att Stockholmssonen Obi Okolo lämnar Morön BK – på tisdagskvällen presenterades han av Skellefteå FF, där han blir tränare för P17.

Obi Okolo blir ny tränare för Skellefteå FF:s P17.

Obi Okolo blir ny tränare för Skellefteå FF:s P17.

Foto: Jörgen Bergkvist

Fotboll2023-10-18 15:18

Skellefteå FF fortsätter satsningen på sina ungdomslag och rekryteringen av Obi Okolo är ännu ett steg framåt i klubbens ambitiösa satsning på fotbollen.

– Vi var tidigt i kontakt med Obi då vi hört mycket gott om honom från folk som varit i hans närhet. Han är en av de mest intressanta tränarna som kommit fram i Skellefteå och trots att han bara har haft tränaruppdrag i ett år, så är det som attraherar hos honom hans stora engagemang och driv. Han tar ansvar över sin egen utveckling. I vår miljö hoppas vi att hans ska stimuleras, fortsätta utvecklas och bidra till att våra akademispelare också gör det, säger Mattias Granström, klubbchef i Skellefteå FF, i pressmeddelandet.

Obi spelade en säsong i Morön BK:s herrlag innan han i våras klev på uppdraget som huvudtränare då Aleksandar Sorgic hoppade av sitt updrag. Den gångna säsongen blev en sportsligt sett misslyckad sådan då Morön åkte ur division III. 

Nu väntar nytt uppdrag i staden för stockholmaren, som från den 1 november går in på sin nya roll i Skellefteå FF

– Det känns bra. SFF är en klubb vars ambitioner matchar mina. Det känns som helt rätt förening och miljö att komma till. Först och främst så vill jag bidra med ett stort engagemang. Jag tror mycket på det här med ”leading by example”. Om det är så att jag ska kräva av spelarna att de ska arbeta hårt, så ska jag arbeta ännu hårdare själv, säger Obi Okolo i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!