Renbergsvattnets IF nära avancemang till "trean"

Efter en kollaps mot Luleå SK i onsdags hade Renbergsvattnets IF en minimal chans till avancemang när de på lördagen åkte de 25 milen till Haparanda för kvalepilogen. Där stod Skelleftelaget för en stormatch som så när tog dem till division III.

Renbergsvattnets IF:s Alfred Brännström gjorde två av målen i lagets avslutande storseger.

Renbergsvattnets IF:s Alfred Brännström gjorde två av målen i lagets avslutande storseger.

Foto: Johanna Salo

Fotboll2023-10-21 16:46

Inför den avslutande matchen i kvalet krävdes det att Renbergsvattnets IF skulle vinna stort borta mot Haparanda FF samtidigt som Lira BK vann med så få mål som möjligt mot Luleå SK. 

I den första halvleken såg Renbergsvattnet ut att göra sin del av vad som krävdes, när de redan efter 33 minuter hade placerat fem bollar i nät bakom Haparandas målvakt. Men målen slutade sedan att komma och samtidigt som Lira BK gjorde tre mål på Luleå SK stod det vid slutsignalen klart att avancemanget uteblev.

– Vi fick ju höra ganska sent i matchen att vi hade möjlighet att gå upp, så vi försökte men räckte inte till. Med tio minuter kvar förstod vi läget och det dröjde så länge för vi hade lite strul med uppdateringar, säger lagkaptenen Oliver Holmberg. 

Vad har du för känslor så här just efter att matchen är slut? 

– Jag är framför allt extremt stolt över vår insats i dag, men jag är väldigt sur över insatsen mot Luleå tidigare i veckan där vi förlorade med 5–0. 

Vad är det ni gör bättre nu mot Haparanda?

– Vi ändrade vår matchplan och satte lite annan press som gick vägen, så det var en gedigen insats från alla spelare på planen. 

I stället för spel i division III väntar nu spel i den nya upplagan av division IV, där lag från Skellefteå och Umeå kommer att ingå.

– Det är ju både och det där, kul att möta nya lag men man kommer ju möta de lokala lagen med kortare resor och så, avslutar Holmberg.

Fakta

Haparanda FF – Renbergsvattnets IF 0–5 (0–5)

Målen RIF: Hannes Wikberg 2, Alfred Brännström 2, Oskar Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!