Sunnanå vann - efter Vincent Westerstens hattrick

Vincent Westersten stod för tre mål när Sunnanå vann mot IFK Umeå på bortaplan i division 3 norra Norrland herr i fotboll.

IFK Umeå förlorade mot Sunnanå SK

Fotboll2023-05-07 18:36

Till slut blev det 4-3 (1-1). Hayleyesus Berhanu Shifraw gjorde också ett mål för segrarna, målen för IFK Umeå gjordes av Hampus Edlund, Noah Jonsson och Axel Molander.

Vincent Westersten blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål på stopptid.

Matchen förblev jämn målmässigt till IFK Umeå tog ledningen i 37:e minuten, genom Hampus Edlund.

Sunnanå kvitterade till 1-1 i 38:e minuten, när Hayleyesus Berhanu Shifraw hittade rätt. Direkt efter pausen slog Axel Molander till och gav IFK Umeå ledningen på nytt.

I 54:e minuten nätade Noah Jonsson, och gjorde 3-1. Men ledningen skulle visa sig vara bedräglig.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Vincent Westersten på straff och reducerade åt Sunnanå.

I den 73:e minuten kvitterade Vincent Westersten för Sunnanå.

Det matchavgörande målet kom på övertid, när Vincent Westersten slog till och gjorde 3-4 för Sunnanå som med målet fullbordade sitt hattrick. Därmed hade Sunnanå vänt matchen.

Vincent Westersten gjorde tre mål för Sunnanå.

Det här var Sunnanås andra uddamålsseger.

IFK Umeå ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Sunnanå ligger på fjärde plats.

Måndag 15 maj 19.15 spelar Sunnanå hemma mot Morön.