Sunnanå starkast i derbyt mot Norsjö

Norsjö stod emot Sunnanå i en timme i söndagens derby på Rännaren. Då spräckte gästerna nollan och lyckades till slut gå fram till en komfortabel 3–0-seger. ”Vi visade karaktär”, säger Sunnanås tränare Jonas Ahlin.

Sunnanås William Grenholm i en attack mot ett väl samlat Norsjöförsvar.

Fotboll2021-08-29 18:03

Norsjö började annars piggt och höll spelet väl uppe den första kvarten. Men ju längre halvleken gick, desto mer tog Sunnanå över och i slutet av halvleken skapade gästerna flera farliga målchanser. Dock utan att få bollen i nät.

Andra halvlek startade öppnare, med mer böljande spel. Även nu tog gästerna över mer och mer, och den här gången kom också utdelningen.

Det var Jonas Wallgren som öppnade målskyttet efter en dryg timmes spel med ett riktigt konstmål, en cykelspark med ryggen snett mot målet.

– Jag gjorde faktiskt ett liknande mål förra säsongen, berättar en jublande glad Jonas Wallgren efter matchen.

undefined
Ayanle Ismail Ahmed, Jonas Wallgren och Severin Tatolna gjorde målen för Sunnanå.

Några minuter senare gjorde Ayanle Ismail Ahmed 2–0 på ett skott utifrån. När samme man med en läcker framspelning hittade inhopparen Severin Tatolna som dundrade in 3–0 på volley var matchen avgjord.

En stabil insats, konstaterar Sunnanås tränare Ahlin, som inte tycker att laget riktigt kom upp i rätt nivå under första halvlek.

– Då slarvade vi med uppspelen och tog en del felbeslut. Men vi visade karaktär, vi visste att vi är fysiskt starkare än Norsjö och vi visste att vi skulle få utdelning om vi gör rätt saker, säger han.

För Norsjös del innebär förlusten att laget är än mer förankrat under nedflyttningsstrecket. Norsjös tränare Jan Karlsson konstaterar att matchen såg ut ungefär som de tidigare under säsongen – laget är sällan utspelat utan hänger med ganska bra spelmässigt, men räcker ändå inte till i slutändan.

– Det är ingen jättestor skillnad, men det är något som saknas, säger han.

undefined
Jonas Näslund, Norsjö, i en duell med Sunnanås Leo Ahlin.

Samtidigt betonar Jan Karlsson att en tabell aldrig ljuger. Han sticker inte heller under stol med att Norsjö går igenom en tung period just nu.

– Men det är fortfarande 24 poäng att spela om, nu gäller det för oss att hålla modet uppe, säger han.

Tidigare nämnde Ayanle Ismail Ahmed stack ut i ett kollektivt starkt Sunnanå. I Norsjö gjorde som vanligt Emil Nordén och Emil Karlsson stabila insatser.

För Sunnanås del väntar ytterligare ett derby i nästa omgång, nu mot Morön på Skogsvallen, medan Norsjö tar emot bottenkollegan Älvsby IF på Rännaren.

Fakta

Norsjö–Sunnanå 0–3 (0–0).

Målen: 0–1 (63) Jonas Wallgren, 0–2 (69) Ayanle Ismail Ahmed, 0–3 (77) Severin Tatolna.

Domare: Johan Nyström.