SSK-tränaren slutar – av privata skäl: ”Har varit en ynnest”

Efter fyra säsonger som huvudtränare för Sunnanå SK:s herrlag väljer Jonas Ahlin att sluta av personliga skäl. ”Jag har haft fyra riktigt bra år”, säger 49-åringen, som framöver blir sportsligt ansvarig för herrsidan i SSK.

Jonas Ahlin slutar som tränare för herrlaget i Sunnanå SK, men stannar i klubben som sportsligt ansvarig för herrsidan.

Jonas Ahlin slutar som tränare för herrlaget i Sunnanå SK, men stannar i klubben som sportsligt ansvarig för herrsidan.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Fotboll2024-10-10 05:00

Inför säsongen 2021 valde Ahlin att lämna uppdraget som herrtränare i Burträsk IK för att ta samma roll på Sörvalla IP och för Sunnanå SK. Den nyligen avslutade säsongen blev den resultatmässigt främsta, men nu väljer 49-åringen alltså att kliva av sitt uppdrag.

– Det är till stor del på grund av privata skäl. Jag har haft fyra riktigt bra år och haft en jäkligt härlig grupp att jobba med. Det har varit en ynnest att få vara en del av den, och vi har tagit stora kliv för varje år som gått, säger han och fortsätter:

– Under den här resan har jag inte varit själv i det här, utan vi har varit många som varit delaktiga. Inte minst i år, där vi har gjort en riktigt bra säsong, är det hela tränarstaben och spelartruppen som haft stor del i framgångarna.

SSK var länge med och utmanade om en kvalplats till division II, men en förlust i den näst sista omgången raserade drömmarna. Efter segern i epilogen slutade laget på en fjärde plats i herrtrean.

– Vi hade en ambition och målsättning om att vara ett topplag med något att spela för under hela serien, vilket vi lyckats med även om det var surt att vi inte lyckades att förvalta det läge som vi hade i egna händer, summerar Ahlin.

– De 4-5 topplagen i år var riktigt vassa och det här är nog den bästa division III-upplagan jag varit en del av under min tid i serien. Vi har gjort en jättebra prestation i år, ihop med att vi är klara för att spela DM-final nästa säsong.

Trots att Ahlin lämnar uppdraget som huvudtränare lämnar han inte SSK, då han blir ny sportsligt ansvarig för herrsidan i föreningen.

– Det är en roll som påminner mycket om den Åke (Stighäll, numera tf sportchef för Sunnanå SK) hade förut, så jag kommer att fortsätta i SSK och på herrsidan, men i en mer övergripande roll.

En av de första uppgifterna blir att utse en ny huvudtränare, det vill säga sin egen efterträdare.

– Det arbetet är redan påbörjat och vi har en del intressanta namn som passar in i den profil av tränare som vi söker. Ingenting är klart än, men det är en process som är igång. Vår förhoppning är att ha en ny tränare klar när vi startar upp nästa säsong i november.

Hur ser målsättningen ut inför säsongen 2025?

– Vi har en ambition om att bli bättre och bättre, vilket innebär att vi nästa år hoppas tillhöra den absoluta toppen i trean och förhoppningsvis gå hela vägen, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!