Skoog nådde milstolpe – efter drömmålet

Efter bara minuter på planen i Linköping dundrade Tuva Skoog in ett vänsterskott från distans när hon reducerade för Piteå IF – i matchen som gästerna till slut förlorade med uddamålet. Fullträffen som var 18-åringens tionde för säsongen gör att hon tar plats i ett meriterat sällskap.

Tuva Skoog har, efter fredagens fullträff mot Linköping på bortaplan, nu nått upp i tio mål den här säsongen. Arkivbild

Tuva Skoog har, efter fredagens fullträff mot Linköping på bortaplan, nu nått upp i tio mål den här säsongen. Arkivbild

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2023-10-09 09:30

De senaste tio åren har tidigare bara en spelare i damallsvenskan lyckats med bedriften att som 18-åring göra tvåsiffrigt antal mål under en och samma säsong i damallsvenskan: landslagsspelaren Lina Hurtig, som numera huserar i engelska storklubben Arsenal.

Sedan i fredags kan även Skelleftetjejen Tuva Skoog inkludera sig i den kategorin.

– Det är klart att det är fint sällskap, absolut. Men jag omges av mycket bra spelare. Det gör det enkelt att spela fotboll. Sedan är det en lite annan säsong än vad det var förra året. Jättekul att det går bra så klart och kul att även få bidra i målprotokollet. Men vi måste vinna matcher. Det är det som är det viktigaste just nu, säger hon till PT.

Debutsäsongen i damallsvensken fick Skoog, som då representerade Umeå IK, lämna mållös – men till säsongen 2023 byttes bottenstrid mot toppstrid i och med klubbytet till Piteå IF.

Däremot tappar laget i jakten på en plats till Champions League till kommande säsong, på grund av 3–2-förlusten mot Lovisa Koss Linköpings FC.

– Det är klart att vi behövde tre poäng. Självklart, men det kan svänga jättemycket i matcherna nu mot slutet. Det är ingenting som är kört än. Det är slutet av säsongen många slitna kroppar. Det kan svänga mycket i matcherna. Ingenting är kört än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!