Skellefteå FF hade uppvisning mot nykomlingen

Det tog tre matcher och 26 minuter men till slut kunde Skellefteå FF:s tänkta målkung få fira säsongens första mål. Ieltsin Camoes gav Skellefteå FF en bra start hemma mot nykomlingen i en match där Oliver Grenholm och Ieltsin Camoes tog på sig hjälterollerna.

Ieltsin Camoes firar säsongens första mål.

Fotboll2022-04-23 15:47

Solen sken än en gång över Electrolux Home Arena vilket för Skellefteå FF gjorde att säsongens andra hemmamatch fick spelas under perfekta förhållanden. Om det var vädret som stärkte FF låter vi vara osagt men laget kom ut starkt hemma mot nykomlingen Älgarna-Härnösand IF och redan från första matchminuten var det ett välspelande hemmalag som gång på gång tryckte ned spelet djupt på gästernas planhalva.

Till slut skulle också det spelmässiga övertaget förädlas till resultat. Från sin högerkant kunde Oliver Grenholm, som inlett säsongen lysande på den positionen, bryta in i straffområdet där han serverade Ieltsin Camoes ett helt öppet mål som han inte kunde missa.

Från bara ett par meter placerade Ieltsin in säsongens första mål och det såg ut som en sten föll från den unga portugisens axlar.

– Det var väldigt skönt att äntligen få göra mål men jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket för jag tycker jag hjälpt laget bra på andra sätt i tidigare matcher. Men jag gillar ju att göra mål och bidra på det sättet så det är klart att det är kul att det lossnar, säger Ieltsin.

I den andra halvleken fortsatte Skellefteå FF att bjuda de 252 soldyrkande i publiken på bra fotboll. 20 minuter in i andra akten kom också det andra målet när Isac Hedlund, som just hade bytts in, kunde placera in 2–0 med sin första bollkontakt. Ett mål som än en gång skapades från högerkanten där Oliver Grenholm för andra gången i matchen bröt sig fram och spelade in en boll bakom gästernas backlinje.

Grenholm fick sedan kröna dagen med att själva skriva in sig i målprotokollet. Efter en stark prestation där forwarden med en mottagning tog sig förbi och ifrån sin försvarare kunde han sedan placera in 3–0 med ett lågt avslut som gästernas målvakt var chanslös på.

Skellefteå FF vann till slut med 4–0 efter att Ieltsin prickat in sitt andra mål för dagen.

Matchfakta

Skellefteå FF – Älgarna-Härnösands IF 4–0 (1–0)

Målen: 1–0 (26') Ieltsin Camoes, 2–0 (65') Isac Hedlund, 3–0 (68') Oliver Grenholm, 4–0 (78') Ieltsin Camoes

Publiksiffra: 252

Startelva: Riccardo Brugnoni – Mohammed Belouchi, Louis Souffo, Alex Åman, Malcom Babel – Philip Näslund, Oscar Danielsson, Jonathan Käller – Salem Chabchoub, Ieltsin Camoes, Oliver Grenholm.