Schönfeldt frälste SFC: ”Aldrig varit så nervös”

Skellefteå FC fick revansch. Nu är man klara för SM-semifinal efter att Agnes Schönfeldt frälst sitt lag i kvartsfinalen mot Umeå IK. ”Det var en lättnad”, säger forwarden som avgjorde matchen på straff.

Skellefteå FC besegrade Umeå IK i slutspelet i SM-semifinalen.

Fotboll2023-10-16 17:00

Skellefteå FC gjorde det. Tjejerna tog revansch och slog ut Umeå IK i F17:s SM-kvartsfinal.

Efter drygt halva den första halvleken tog man ledningen efter att Svea Dahlquist skjutit in bollen bakom gästernas målvakt. Bara minuter senare gjorde lagets spjutspets Agnes Schönfeldt 2–0. Läget var bra. Segern var bara en timme från att inkasseras. Men Umeå reducerade innan paus och den andra halvleken blev en svartgul jakt.

Till slut kom kvitteringen och SFC:s chanser minskade drastiskt. Umeå IK slog ut Skelleftelaget i fjol och hade nu tagit igen ett 2–0-underläge. Ställningen var lika med 20 minuter kvar, men det mentala övertaget för Umegänget var gigantiskt.

– Det var surt och det blev riktigt nervöst, säger Agnes Schönfeldt.

Men SFC tog sig samman. Bara minuten efter 2–2-målet revs Meja Burman ned i straffområdet. Schönfeldt steppade upp från elva meter och frälste sitt lag efter att ha tagit vara på straffen. Sedan höll laget tätt bakåt och knep platsen till SM-semifinal.

– Jag har nog aldrig varit så nervöst. Det var en lättnad att det blev mål.

Segern innebar en stor revansch från året innan då UIK segrade med uddamålet efter ett avgörande i slutminuterna.

– Det var riktigt skönt, konstaterar matchvinnaren.

Nu väntar Uppsala på bortaplan i semifinalen. Matchen kommer spelas på den klassiska arenan Studenternas.

– Vi har inte så bra koll på laget, men det blir spännande. Jag är riktigt taggad. Vi får göra vårt bästa och spela vårt spel.

Träningsveckan har börjat. Glädjen är kvar, men fokuset ska skifta över till helgens stora uppgift.

– Vi blev riktigt glada och är fortfarande glada, men vi får börja fokusera inför helgen.

Skellefteå FC slog ut Umeå IK. Nu väntar Uppsala i SM-semifinal på lördag.