Renbergsvattnet värvar från Sunnanå SK: "Spelskicklig"

Renbergsvattnets IF förstärker truppen inför kommande säsong i herrfyran. Oskar Hägg, Morgan Burman och Samuel Rahm är alla klara för spel i fjolårets tabellsexa.

Oskar Hägg, Morgan Burman och Samuel Rahm är alla klara för spel i Renbergsvattnet kommande säsong. (Bilden är ett montage)

Oskar Hägg, Morgan Burman och Samuel Rahm är alla klara för spel i Renbergsvattnet kommande säsong. (Bilden är ett montage)

Foto: Privat

Fotboll2021-04-23 13:42

Morgan Burman kommer närmast från division III-spel i Sunnanå SK.

– Det är en bollvinnare som är spelskicklig och obekväm att möta. Morgan är bra på att läsa spelet och han kan spela både back och innermittfältare, säger tränaren Olle Berggren om nyförvärvet som innan säsongen i Sunnanå SK var en del av Skellefteå FF:s akademi.

Från Skellefteå FF:s akademi värvar också "Renbergs" kantspringaren Oskar Hägg som efter några säsonger borta från seriespel nu gör comeback.

– Oskar är, precis som Morgan, duktig med bollen och en välutbildad spelare. Han har bra speed och är målfarlig, jag tycker att han ofta löper rätt på offensiv planhalva.

Den sista spelaren ur trion som nu skrivit på är Samuel Rahm, som därmed gör storebror Sebastian sällskap på Sömmermyra IP i sommar.

– Han kommer från Bygdeå och han kan spela både forward och innermittfältare. En orädd spelare som inte alls är oäven med boll.

Sedan tidigare står det också klart att huvudtränaren Olle Berggren, som bortsett från en tvåårig sejour i Morön BK varit klubben trogen det senaste decenniet, fortsätter. Fortsätter gör också den meriterade målvakten Kim Öström och defensivt starke, och division I-meriterade, Daniel Söderström som båda lämnat grönt ljus för säsongen 2021.

– Vi har snittat 17 spelare på träningarna, kört tre gånger i veckan och det har sett bra ut, säger Berggren.

Det blåser fortsatt positiva vindar i "Renbergs"?

– Det gör det, säger Olle och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!