Hannes Wikberg – en prestigevärvning i Renbergsvattnet

Hannes Wikberg spottade in 14 mål och blev herrfyrans näst vassaste målskytt under förra sommaren. En av seriens bästa spelare väljer nu att byta klubb – Wikberg lämnar Medle och går till seriekonkurrenten Renbergsvattnet.

Hannes Wikberg, meriterat nyförvärv i Renbergsvattnet.

Hannes Wikberg, meriterat nyförvärv i Renbergsvattnet.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Fotboll2021-05-27 09:00

Hannes Wikberg, 29, är en profilspelare i Skellefteområdet. Han har många division II-säsonger i Morön på sin meritlista, men under de senaste säsongerna har han huserat i division IV.

Efter sommaren 2018 lämnade han Morön och gick till Bergsbyn. Efter en säsong i BSK så representerade han Medle som slutade på en tredjeplats under fjolårets avkortade säsong.

Hannes Wikberg hade en framträdande roll i Medle och sommaren 2020 resulterade i 14 fullträffar. Det placerade honom på en andraplats i den totala skytteligan. 

Han var mycket nöjd med fjolårssäsongen som helhet.

– Jag hade ett kanonroligt år i Medle och det rullade på bra. Jag trivdes bra och jag såg fram emot att stanna där, kommenterar Hannes.

undefined
Hannes Wikberg, meriterat nyförvärv i Renbergsvattnet.

När Medle körde igång med sina träningar under vårvintern så förändrades läget.

– När vi började träna i mars så hade vi svårt att få ihop folk och vi hade tur om vi kunde träna en gång i veckan. Många träningar blev också inställda, säger Hannes.

I det läget fick han erbjudandet att komma och träna med seriekonkurrenten Renbergsvattnet. De har tränat tre gånger i veckan under försäsongen.

– Olle Berggren hörde av sig och för mig var det ett tillfälle att få träna mer, vilket jag ville göra. Jag var dock tydlig med att jag skulle spela med Medle om de skulle få ihop det, men när vi var inne i mitten av maj så var det fortsatt lite folk i Medle.

Det fick Hannes att bestämma sig för att byta klubb. Han är klar för spel i Renbergsvattnet – ett lag som slutade på en sjätteplats som division IV-nykomling i fjol.

– Renbergs har en stark trupp och det är ett härligt gäng. Olle Berggren är en duktig och seriös tränare, säger Hannes Wikberg.

undefined
Hannes Wikberg, meriterat nyförvärv i Renbergsvattnet.

Tränaren Olle Berggren välkomnar klubbens nytillskott med öppna armar.

– Det känns fantastiskt kul att Hannes väljer att spela med oss även om det innebär att Medle SK tappar en av sina bästa spelare, säger Olle.

I fjol blev Albin Nilsson Renbergsvattnets främste målskytt med åtta fullträffar, men sedan var det ett stort hopp till Jonathan Forslund som svarade för tre mål. Hannes Wikberg kommer att sätta färg på Renbergsvattnets offensiva spel. 

– Det är precis den offensiva spets som vi letat efter och det känns väldigt kul att ha honom i vårt lag den här säsongen, säger Olle Berggren.

undefined
Olle Berggren, tränare i Renbergsvattnet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!