Profilen återvänder – ställs mot gamla laget

Jonathan Käller och hans Piteå IF tog en blytung seger borta mot Karlstad under söndagen. Redan på onsdag vänder laget återigen söderut för match i Svenska cupen. "Jag ser framemot att komma tillbaka", säger 25-åringen om att möta Skellefteå FF

Jonathan Käller gjorde säsongens första mål i Piteå-tröjan i söndags. Nu väntar match mot gamla klubben.

Jonathan Käller gjorde säsongens första mål i Piteå-tröjan i söndags. Nu väntar match mot gamla klubben.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2024-06-25 20:00

Nyheten i korthet

  • Jonathan Käller, nu i Piteå IF, förbereder sig för att möta sitt förra lag Skellefteå FF i Svenska cupens första omgång.
  • Matchen kommer att spelas på Oleary's arena istället för Norrvalla på grund av Summertime-festivalens uppbyggnad.
  • Trots Piteå IF:s nuvarande 14:e plats i Ettan norra herr, ser Käller en uppåtgående trend för laget efter två raka segrar.

Förra året spelade Käller i Skellefteå FF, men inför den här säsongen flyttade han norrut till Piteå. Nu ställs lagen mot varandra i första omgången av Svenska cupen.

– Det känns väldigt roligt, få träffarna polarna igen. Jag ser mycket framemot att komma tillbaka till Skellefteå och spela fotboll, säger Käller. 

På grund av helgens festival, Summertime, som håller på att byggas upp på Norrvalla, tvingas matchen flyttas till Oleary's arena. Miljöombytet ger Käller blandade känslor. 

– Norrvalla är alltid Norrvalla, man får ju en bra känsla eftersom att man har spelat så många säsonger där, men just planen så blir det ju roligare spel (på Oleary's arena). Vi är ju vana att spela på en bättre plan, samtidigt som vi är vana att spela i ett högre tempo, men jag vet inte vem som gynnas av det.

Trots att Käller inte längre spelar i FF, håller han ändå bra koll på lagets prestationer och tittar på matcherna.

– Jag har varit ganska duktig på att kolla, jag brukar ta bilen fram och tillbaka över dagen bara för att få se hemmamatcherna, berättar Käller.

– De har gjort det över förväntat, sen är det väl ganska tydligt att de spelar bättre mot bättre motstånd, och sämre mot sämre motstånd. Det kan ju vara ganska vanligt, framförallt när de har en plan som Norrvalla, som är helt horribel. Då blir det svårare för de bollförande laget att luckra upp försvaret.

undefined
Jonathan Käller var tidigare en stor profil i Skellefteå FF.

Säsongen har varit tung för Piteå, som ligger på en fjortonde plats i den norra ettan, bara två poäng före FBK Karlstad. Trots det, har laget en fin form, med två segrar på två matcher. I senaste matchen mot just FBK Karlstad, vann laget med uddamålet, och ett av målen från just Käller. Målet var dessutom hans första för säsongen. 

– Vi har ju inte presterat som vi har velat, och vi är fortfarande i en knivig sits. Sen spelmässigt är det som tabellen visar, vi är ett bottenlag just nu. Det är lite krampaktigt. Men det har varit väldigt viktigt med de två senaste matcherna och sex poäng, det är en uppåtgående trend, menar Käller, som på onsdag kväll (19.00) kan göra comeback i Skellefteå.
 

FAKTA

Skellefteå FF

Matcher: 13.

Vinster: 7.

Poäng: 26.

Tabellplacering: 4 (Div II Norra).

Form: O O V V O.

Piteå IF FF

Matcher: 14.

Vinster: 3.

Poäng: 13.

Tabellplacering: 14 (Ettan norra).

Form: V V F O F.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!