Ny provspelare på plats i FF – hyllas av tränaren

Skellefteå FF har redan börjat inventera spelartruppen inför kommande säsong. Den kameruanske mittbacken Louis Souffo är på besök denna vecka. ”Vi ska försöka se till att vi är tidigare i processen med att hitta nyförvärv framöver”, säger klubb- och sportchefen Mattias Granström.

Louis Souffo vill testa lyckan i Sverige efter flera säsonger i Portugal. Drömmen är att nå allsvenskan – och Skellefteå FF kan vara ett steg på vägen dit.

Louis Souffo vill testa lyckan i Sverige efter flera säsonger i Portugal. Drömmen är att nå allsvenskan – och Skellefteå FF kan vara ett steg på vägen dit.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Fotboll2021-09-15 09:00

Säsongen i division II har inte blivit vad Skellefteå FF hoppats på, men arbetat med att bygga truppen inför kommande säsong är påbörjat.

Mittbacken Louis Souffo, som också kan spela ytterback och defensiv mittfältare, anlände till Skellefteå i söndags och har redan satt ett stort avtryck på huvudtränaren Matti Kilpelä.

– Han har gett ett väldigt positivt intryck och han är väldigt professionell. Jag skulle säga att det är det bästa första intrycket som jag har fått av någon spelare under min tid här.

undefined
Matti Kilpelä hyllade Louis Souffo efter första träningen – och lyfte fram honom som den bästa provspelaren han har sett under sin tid i klubben.

Vad är det som imponerar på dig?

– Han är tuff och väldigt atletisk. Sedan sticker hans defensiva egenskaper ut. Många spelare kan gå upp i rygg eller tackla fult, men här är det mycket mer spelförståelse och teknik i hans aktioner. Han har rätt typ av aggressivitet och närvaro, vilket kräver lite smartness.

26-åringen saknar europeiskt pass, vilket omöjliggör spel i division II i Sverige, men har ansökt om portugisisk pass efter åtta år i landet.

– Han har uppehållstatus i Portugal och får vara i hela EU, men har ansökt om portugisiskt pass. Något som skulle möjliggöra spel här nästa år.

undefined
Louis Souffo gjorde under tisdagskvällen sin andra träning under provspelet i Skellefteå FF. Närmast kommer kameruniern från portugiska RD Águeda.

Souffu, vars senaste klubb är portugisiska RD Águeda, var nöjd med sina första dagar i Skellefteå.

– Jag har bara sett bra saker och fått ett bra mottagande. Spelarna och tränarna har välkomnat mig på ett bra sätt och jag har fått en bra känsla angående laget och strukturen i klubben, säger 26-åringen som spelade sin senaste match den 10 april.

Anbuden om att lämna Portugal har varit många, men mittbacken ser gärna sin fotbollsframtid i Sverige – och han har höga ambitioner.

– Jag vill komma till den högsta nivån i Sverige och fick höra att Skellefteå FF är ett bra lag. Vi får se vad som händer i framtiden.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag kan spela på många positioner och är duktig i både 1 mot 1-spelet och i luftrummet. Sedan är jag en spelare som gillar att driva på laget och jag var också lagkapten i mitt senaste lag.

Souffu kom till Portugal, från hemlandet Kamerun, som 19-åring.

– I början var det inte lätt och när jag kom dit var jag tvungen att vänta 6-7 månader innan allt pappersarbete var klart och jag till slut kunde börja spela matcher, vilket jag har gjort sedan dess.

undefined
Louis Souffo vill testa lyckan i Sverige efter flera säsonger i Portugal. Drömmen är att nå allsvenskan – och Skellefteå FF kan vara ett steg på vägen dit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!