Norran sänder alla matcher i Elitettan

Sunnanå och Moröns matcher kommer att visas på norran.se. "Det känns fantastiskt roligt", säger Norrans sportchef David Ekström.

Norran kommer att sända samtliga Morön och Sunnanås matcher under säsongen – om det blir någon fotboll.

Norran kommer att sända samtliga Morön och Sunnanås matcher under säsongen – om det blir någon fotboll.

Foto: Veronika Ljung Nielsen

Fotboll2020-04-29 13:00

Norran och NTM ska tillsammans med Expressen och Mittmedia sända hela Elitettan. Det är den största satsningen på livesport som Norran någonsin har gjort och den görs möjlig i och med att tidningen numera ingår i NTM.

– Våra kunder kommer därmed att kunna se alla Sunnanå och Moröns matcher under säsongen, säger Oskar Karlsson, livesportansvarig på NTM. 

Det står nu klart i och med att NTM och Bonnier News tillsammans har förvärvat den exklusiva sändningsrättigheten för Elitettan.

– Det är med oerhört stor glädje som vi ser på det kommande samarbetet. Vi har hela tiden hävdat att svensk damelitfotboll står sig väldigt stark. Att trots dessa osäkra tider kunna starta ett långsiktigt samarbete med Bonnier News och NTM känns mycket positivt och inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.

Tidigare i år meddelade NTM och Bonnier News att de inlett ett samarbete kring livesänd sport och då meddelades att koncernerna förvärvat sändningsrättigheten för samtliga matcher i fotbollsligan Ettan för de kommande tre åren.

Nästa steg i satsningen kommer nu genom förvärvet av sändningsrättigheten för Elitettan, där koncernerna kommer att sända samtliga matcher kommande två säsonger med option för en tredje säsong. 

– För oss är detta en unik satsning och det känns fantastiskt roligt att vi kommer erbjuda våra kunder möjligheten att kunna se alla matcher med våra lokala lag i Elitettan, Sunnanå och Morön. Detta i ett led att satsa ännu hårdare på våra elitlag inom fotbollen, säger David Ekström, sportchef på Norran och fortsätter:

– Nu hoppas vi bara att säsongen kommer att sätta igång så fort som möjligt så vi kan komma igång med sändningarna. Vi får väl se om restriktionerna ändras den närmaste framtiden. 

Tanken är alltså att alla, både hemma- och bortamatcher, för både Sunnanå och Morön kommer att sändas på norran.se.

– Spelas serien som den ska så kommer det att bli sändningar från 50 matcher och om man jämför med i fjol då vi sände 14 matcher så är det här en jättesatsning. Sedan är det väldigt roligt att avtalet sträcker sig över 2+1 år så vi får en kontinuitet. Förhoppningen är också att vi ska kunna göra mer tv inför matcherna så paketet blir ännu mer sevärt för våra läsare.

Matcherna kommer att visas inom flera olika varumärken hos de nya rättighetsägarna, såväl nationella som lokala. Dessutom kommer samtliga matcher att sändas på en gemensam plattform, som släpps inom kort, där det kommer att gå att se massor av livesport så fort säsongerna kan starta i och med Coronaviruset.

– Nu fortsätter vi utvecklingsresan och ger en bred andel av svenska folket möjligheten att stifta bekantskap med massor av starka profiler i en högintressant liga, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam (EFD)

Spring Media företräder EFD när det gäller rättigheten och har sedan tidigare haft många samarbeten med NTM och Bonnier News.

– Elitettan får en medieaktör som kan lyfta ligan till nästa nivå och strategiskt passar det ligan bra att vara en del i Bonnier och NTM:s stora satsning på livesänd sport, säger Hans Svelander på Spring Media.

Pär Andersson, sportchef på Expressen, om satsningen:
– SportExpressen fortsätter i och med detta att utveckla vår bevakning när det gäller fotboll, i och med att vi kommer att kunna erbjuda livesändningar från ytterligare en nationellt stark liga.

Så blir satsningen

Det sänds: Alla matcher, både hemma och borta, med Elitettalaget Sunnanå SK och Morön BK sänds på norran.se.

Möjliggörs via: Ett samarbete mellan NTM (där Norran numera ingår) tillsammans med Expressen och Mittmedia.

Så många matcher sänds: 50 stycken 

Rättigheterna gäller: Två säsonger med option för en tredje säsong.

Startar: Så fort säsongen går igång i Elitettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!