Myckle avgjorde på stopptid: ”Helt magiskt”

Backen Linnea Lundgren blev Myckles matchvinnare i serieavslutningen på bortaplan mot Själevad i division I Norrland. I den 93:e minuten avgjorde hon med sitt 5–4-mål.

Linnea Lundgren blev Myckles matchvinnare borta mot  Själevad.

Linnea Lundgren blev Myckles matchvinnare borta mot Själevad.

Fotboll2020-09-26 16:42

Hanna Degerman såg till att Myckle tog kommandot när hon gav gästerna ledningen i den 17:e minuten. Själevad vände snabbt på matchen och efter två mål inom loppet av sju minuter så stod det 2–1 i den 35:e minuten.

Myckles Hanna Öberg utjämnade till 2–2 på stopptid i den första halvleken. Gästerna drabbades av ett tungt avbräck då Julia Skoglund tvingades kliva av på grund av en skada efter en halvtimme.

Själevad tog tillbaka ledningen, 3–2, med ett straffmål som kom med 25 minuter kvar att spela. Myckle kom tillbaka ännu en gång och Vendela Steinvall svarade för 3–3-målet i den 82:a minuten.

Det var inte slut där – Själevad gjorde 4–3 på ett långskott i den 84:e minuten. Myckle gav sig inte och Wilma Dahlgren kvitterade på stopptid. I den 93:e minuten kom segermålet – inhopparen Saga Wahlberg Burlin spelade fram till högerbacken Linnea Lundgren som blev Myckles stora matchvinnare med sitt 5–4-mål.

– Vi gör en magisk vändning, det är helt sjukt. Jag har aldrig varit med om en roligare serieavslutning och jag är väldigt stolt över tjejerna, säger tränaren Samir Kanlic om sitt lag som har säkrat en topp fyra-placering.

Hela laget förtjänar överbetyg. Inhopparna Hanna Lundmark, Alice Sjögren, Saga Wahlberg Burlin och Karolina Hedberg är värda ett extra plus.

Fakta

Själevad–Myckle 4–5 (2–2)

Mål, M: Hanna Degerman, Hanna Öberg, Vendela Steinvall, Wilma Dahlgren, Linnea Lundgren.