Moröns engelske mittback klar för klubb i division I

Liam Collings, som värvades till Morön från Ytterhogdal inför säsongen 2020, är klar för spel i division I-nykomlingen Hudiksvalls FF. "Jag är väldigt glad att komma till HuFF", säger 21-åringen till klubbens hemsida.

Liam Collings lämnar Morön BK och Skellefteå efter en säsong. 21-åringen är klar för Hudiksvalls FF.

Liam Collings lämnar Morön BK och Skellefteå efter en säsong. 21-åringen är klar för Hudiksvalls FF.

Foto: David Ekström

Fotboll2021-02-06 15:35

Mittbacken spelade samtliga 13 matcher från start när Morön BK som nykomling åkte ur tvåan med buller och bång. Collings följer dock inte med Morön ner i seriesystemet, utan istället tar han klivet upp i ettan. Hudiksvalls FF är ny klubbadress för den Liverpool FC-fostrade 21-åringen.

– Jag är väldigt glad över att komma till HuFF och kan inte vänta på att få köra igång med säsongen. Alla i och runt laget har välkomnat mig väl och jag kan verkligen känna en positiv stämning runt laget vilket jag är väldigt glad över att få vara en del av, säger han till klubbens hemsida.

Under säsongen som var visade division I-laget Team TG intresse för 21-åringen men någon övergång blev det inte då. Det blir det dock inför säsongen 2021 efter ett imponerande provspel.

– Jag fick tidigt ett tips om Liam av en före detta tränare han haft. Denne förklarade honom som en ambitiös spelare med god uppspelsfot, tuff i närkampsspelet, bra på att kommunicera med lagkamrater på planen och en stor vilja med fotbollen. Efter att ha haft Liam i träning några pass kan jag bara instämma i den förklaringen, säger tränare Benny Dahlin.

I Hudiksvalls FF, som alltså vann division II förra säsongen och tar klivet upp i division I norra, blir Collings lagkamrat med den förre FF-forwarden Andreas Smedbakken. Sedan tidigare står det klart att Raymond Ddungu, även han med en bakgrund i FF, inte följer med klubben upp till ettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!