Den ledande duon har jobbat stenhårt sedan det stod klart att Morön befinner sig i ett kritiskt läge.
– Jag har jobbat minst 40 timmar i veckan med det här utöver mitt vanliga arbete den senaste tiden, säger ordföranden Brännström.
De har nu identifierat det ekonomiska läget.
– Vi har runt 900 000 kronor i obetalda skulder. Sedan har vi en skatt som ska betalas i början av nästa år på lite mer än en halv miljon, berättar Åström.
Samtidigt väntar klubben på besked om storleken på ett kompensationsstöd, som kommer att kunna täcka en del av de obetalda skulderna.
– Vi har sökt för närmare 800 000 kronor, men sen återstår det att se hur stort stöd vi kan få beviljat.
Det var för drygt en månad sedan det blev känt att Moröns ekonomi hade hamnat i ett mycket utsatt läge. Så illa att laget fick lämna walk over i sista omgången av F19-serien. Ett beslut som riskerade uteslutning. A-lagets sista bortaresa räddades av att sponsorer kunde kliva in och stötta extra.
Hela föreningen har varit i gungning, men när det gäller överlevnad ser det ljusare ut. På extra årsmötet, som äger rum 8:e december, kommer en lösning att presenteras.
– Vi har en bra plan, som ska kunna lösa vår skuldproblematik. Det är några detaljer kvar och det är hemligt fram till årsmötet. Den bästa julklappen alla kategorier ser det ut att kunna bli, säger Brännström.
Innebär det att föreningen är säkrad?
– Ja, det kommer den att vara.
Det har varit tuffa prövningar. Alla kortsiktiga tillgångar är i stort sett tömda, det inkluderar alla ungdomslagens lagkassor. Ett besked duon tvingades informera om internt nyligen.
– Det är som att berätta att någon har dött. För oss har det tagit väldigt hårt. Men vi måste ju vara ärliga med sådana saker, säger Brännström och fortsätter:
– Det verkar ju vara så att ungdomslagens lagkassor används för att balansera ekonomin, men jag tycker ju att de bara borde förvaltas och i framtiden är det en förhoppning att kunna göra så.
Arbetet med ekonomin har också gjort att det har gått att identifiera vad som har satt föreningen i den här positionen.
– Intäkterna är betydligt mindre i år än förra året. Hade vi haft samma intäkter som då, hade vi inte suttit i den här sitsen.
Morön omsatte åtta miljoner under fjolåret. I år är intäkterna ungefär 5,6 miljoner kronor.
– Damlaget i elitettan kostar 2,9 miljoner och kostar alltså lite mer än hälften av det som kommer in, säger Åström.
Moröns elitsatsning på damssidan är också den som riskerar att offras, när föreningen letar en långsiktig lösning för en hållbar ekonomi.
– Som läget ser ut nu kommer vi att rekommendera att vi lägger ned den satsningen, säger Brännström och Åström fyller i:
– En miljon behövs. Det är vad vi kan hoppas på nu de här sista dagarna. Vi vill in i det sista rädda det här. Det är viktigt att folk förstår det, men som läget ser ut kan vi inte motivera en satsning som det ser ut och riskera hela föreningen.
Den sista livlinan hänger på att en eller flera sponsorer kliver in. Tidsramen är sista december.
– Den sjätte december måste vi meddela om vi ska spela eller inte. Vi kommer att tacka ja till platsen, sen har vi fram till månadens slut på oss att bestämma oss fullt ut. Väntar vi längre riskerar vi att få någon form av böter om vi väljer att dra oss ur, säger Brännström.
Elitsatsningen berör även F19-laget, som också riskerar att försvinna om Morön inte blir kvar i elitettan.
– Vi hoppas fortfarande att det kan bli en utbrytning med damerna. Men då får det vara en egen föreningen, för en satsning ska aldrig mer kunna äventyra den här föreningen. Däremot hoppas jag verkligen att det ska kunna bli någon form av elitsatsning för damer här i stan. Det är viktigt.
Brännström och Morön sträckte ut en hand till Sunnanå, som i nuläget valde att tacka nej.
– Vi är i olika faser och det får man acceptera. Vår förhoppning var att vi kanske hade kunnat börja ta något steg framåt, för vi behöver hjälpas åt för att få ihop en satsning.
Hur då?
– Antingen en utbrytning i vår förening eller annan föreningen. Oavsett om det är Kaif, Sunnanå, vi eller någon annan föreningen kommer det att krävas samarbeten med en elitsatsning i den här stan. Det gäller att vi börjar förstå det här och att det inte är 90-talet längre.