Målfest när Malå krossade Bureå 2

Malå hade inga problem med Bureå 2 i division 5 Västerbotten norra herr i fotboll, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-1 (2-0).

Bureå IF 2 förlorade mot Malå IF

Fotboll2021-08-29 17:49

Därmed har Malå vunnit fyra matcher i rad.

Malå tog en tidig ledning. Juma Ismail slog till, redan i sjätte minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 i 19:e minuten, genom Khaalid Ahmed Casayr. Direkt efter pausen nätade Mobarek Abdi Mohamed och ökade Malås ledning.

I 54:e minuten slog Shabani Kashindi till, och ökade ledningen för Malå.

Bureå 2 reducerade till 1-4 bara tre minuter senare genom Arvid Öhgren. Fler mål än så blev det inte för Bureå 2.

Fem minuter senare var det Abdisamad Keyse Abdullahi som såg till att Malå ökade ledningen till 1-5.

I den 71:a minuten ökade Seyyed Agha ledningen.

I 74:e minuten ökade Juma Ismail ledningen.

1-8-målet kom med en minut kvar att spela, när Abdifatah Abdikadir Abdullahi gjorde mål för Malå.

1-9-målet för Malå kom direkt därefter när Mobarek Abdi Mohamed i 90:e minuten ännu en gång gjorde mål. 1-9-målet blev matchens sista.

För Bureå 2 gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Malå är på sjätte plats.

Lördag 4 september 16.00 spelar Bureå 2 borta mot Vebomark. Malå möter Flarken hemma på Tjamstavallen söndag 5 september 14.00.