Malå vann efter Shabani Kashindis dubbel

Det blev Malå som gick segrande ur mötet med Storuman/Gunnarn i division 5 Västerbotten norra herr i fotboll på bortaplan, med 3-1 (2-0).

Storumans/Gunnarn IK förlorade mot Malå IF

Fotboll2023-08-27 15:59

- Lite tungspelat på det långa gräset men tycker att vi vinner rättvist. Skulle ha gjort några fler mål men huvudsaken är 3 poäng, kommenterade Malås ledare Mattias Sundqvist.

Malå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara tre minuter slog Abdirashid Said Ali till.

Malå gjorde också 0-2 i slutet av första halvleken, genom Shabani Kashindi. Med åtta minuter kvar att spela ökade Malå ledningen genom Shabani Kashindi.

Reduceringen till 1-3 kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Yafiet Michael Tewelde slog till och gjorde mål för Storuman/Gunnarn. Fler mål än så blev det inte för Storuman/Gunnarn.

Med fyra omgångar kvar är Storuman/Gunnarn på sjunde plats i tabellen, medan Malå är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Malå är Morön Utv. Lagen möts söndag 3 september 14.00 på Tjamstavallen.