Malå tog klar seger mot Sorsele

Malå startade bra i matchen mot Sorsele på hemmaplan på söndagen.

Malå IF vann mot Sorsele IF

Fotboll2023-05-14 17:09

Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 6-2 i matchen i division 5 Västerbotten norra herr i fotboll.

Malå fick en bra start på matchen. Abdirashid Said Ali gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Malå ökade ledningen till 2-0 efter en knapp halvtimmes spel, genom Mohamed Hamid Bouriema. Direkt efter pausen nätade Shabani Kashindi och ökade Malås ledning.

I 51:a minuten nätade Nur Kamal, och reducerade åt Sorsele.

Bara fyra minuter senare var det Shabani Kashindi som såg till att Malå ökade ledningen till 4-1.

Malå ökade ledningen på nytt, till 5-1, tre minuter senare ännu en gång genom Abdirashid Said Ali.

Sorsele reducerade till 5-2 sju minuter senare genom Larry Quinonez Gonzalez. Mer än så blev det dock inte för Sorsele.

Abdihafid Keyse Abdullahi ökade Malås ledning med knappa kvarten kvar. 6-2-målet blev matchens sista.

När lagen senast möttes, 2018, blev det seger för Malå med 4-2.

Söndag 21 maj 15.30 spelar Malå borta mot Umgransele.