Hjoggböles uppgång – en framgångssaga

Från botten till toppen. Hjoggböle har varit ett förvandlingsnummer i femman – en resa som slutade med en division IV-biljett efter kvalseger mot Flarken. ”Det känns helt otroligt kul”, säger Albin Lindberg.

Hjoggböle avancerade till division IV efter helgens kvalseger mot Flarken.

Hjoggböle avancerade till division IV efter helgens kvalseger mot Flarken.

Foto: Privat

Fotboll2020-10-19 12:17

Hjoggböle har tagit ett enormt kliv under den här säsongen. Sommaren 2019 slutade laget näst sist division V mellersta. Under årets korta men intensiva säsong har Hjoggböle parkerat i toppen av division V norra.

Några vassa nyförvärv har tillkommit och en förstärkt ledarstab ligger bakom lyftet.

– Vi fått in många nya spelare som har gjort det riktigt bra. När Alexander Pettersson kom tillbaka som tränare var väl kanske den sista pusselbiten vi saknat tidigare år, kommenterar Hjoggböles ledare Albin Lindberg.

En sammansvetsad grupp är en annan framgångsfaktor.

– Det är en sådant bra gäng, alla är polare med alla och det kryllar av vinnarskallar, säger Albin Lindberg. 

HIF tog sju segrar på nio matcher och utmanade Ostvik/DIF om seriesegern. När seriespelet summerades var dock Hjoggböle tre poäng bakom Ostvik som tabelltvåa. Säsongen var inte slut där – andraplatsen innebar kvalspel till division IV.

Två matcher där resultaten räknas ihop stod på programmet. Hjoggböle inledde med en 1–2-förlust i den första matchen mot Flarken på Stantorsvallen. Trots ett uddamålsunderläge inför lördagens returmöte på Norrvalla så var det positiva tongångar i HIF-lägret.

– Vi visste att det skulle bli en jämn batalj och att det var Flarken som hade all press på sig. Vi visste att om vi gör detta tillsammans och har tålamod så kommer vi vinna, betonar Lindberg. 

Oskar Nyman visade vägen för Hjoggböle när han gjorde 1–0 tidigt i andra halvlek. William Källströmers fullträff i den 72:a minuten innebar 2–0  – ett mål som fick stor betydelse och tog klubben till division IV nästa säsong.

Listan på spelare som har stuckit under säsongen kan göras lång.

– Hela laget förtjänar verkligen beröm, men jag skulle vilja lyfta fram en lite extra. Vår målvakt Robin Johansson, som gör sin första säsong på en fullstor fotbollsplan, säger Albin Lindberg.

Lagets sista utpost har varit säkerheten själv mellan stolparna.

– Det är faktiskt helt sinnesjukt hur duktig Robin är. Ingen annan målvakt i femman är i närheten lika bra. Utan honom hade vi aldrig klarat detta, säger Lindberg.

Nästa år väntar division IV för succélaget.

– Det känns helt otroligt kul och att få göra det med dessa grabbar är fantastiskt, säger Albin Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!