Glädjebesked om Augustinsson: Med för fullt

Ludwig Augustinsson spelade inte EM-genrepet mot Armenien. Men under söndagen tränade han för fullt – och prognosen är god inför EM-premiären mot Spanien.
–Jag ser inget annat än att han är klar från och med i dag, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

Ludwig Augustinsson inledde EM-lägret med att träna vid sidan av.

Ludwig Augustinsson inledde EM-lägret med att träna vid sidan av.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2021-06-06 14:35

En frisk och kry Ludwig Augustinsson har varit given på vänsterbacksplatsen i den svenska startelvan. Men inför EM har 27-åringen dragits med skadeproblem och han spelade varken mot Finland och Armenien.

När spelarna i startelvan i lördagens 3–1-seger mot Armenien samt Viktor Claesson rehabiliterade i stället för att vara med på träningen så tränade resten av laget – Augustinsson inräknad – för fullt. Och för vänsterbackens del ser det bra ut inför EM-premiären mot Spanien den 14 juni.

– Han deltog fullt ut i träningen och det var en högintensiv tärning med mycket kamp och matchsituationer. Han gick ifrån träningen utan problem. Jag ser inget annat än att han är klar från och med i dag, säger Peter Wettergren.

Eld och lågor

Sveriges assisterande förbundskapten var annars eld och lågor över söndagens träning. Han kom ut till presskonferensen tillsammans med Ken Sema och Jens Cajuste mer än en halvtimme försent och inledde med en ursäkt.

– Det är mitt fel att vi är sena, jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Vi hade en ruggigt bra träning som inte gick att bryta, säger Wettergren.

– Alla är friska. De som startade i går och Viktor Claesson körde rehab i dag. Alla andra gjorde en grym träning. Man säger inte det så ofta, men det var väldigt trevligt och stå och titta på träningen. Hög klass.

Enligt Wettergren var det som en match och inte en träning på Friends arena.

– Det var som Sverige mot ett annat lag. Det låg precis på gränsen. Vi måste upp där, så länge som jag har hållit på med fotboll så vet jag att man kan inte träna på ett sätt och spela på ett annat sätt. Man måste träna på full speed för att ta med det på matcherna. Jag är oerhört nöjd med dagens träning.

En dag utan fotboll

Det var sista träningen innan landslaget beger sig till Göteborg där man håller till mellan EM-matcherna. Under måndagen väntar dock en dag utan fotboll.

– Vi ska ha lite trevligt i morgon. Spelarna vet att de ska göra någonting i morgon men de vet inte vad, säger Wettergren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!