Förändringar i Skellefteå FF – när akademichefen slutar

Akademichefen David Berthelsen lämnar Skellefteå FF för att istället bli klubbchef i Kågedalens AIF. Ett nytt ansikte kommer nu att beträda föreningens kansli, då Morön BK-profilen Christoffer Tegelind stärker upp under resterande delar av 2024.

"Att David slutar är tråkigt, men det blir också en möjlighet för oss att se över hur vi kan optimera vår organisation", säger Mattias Granström, klubbchef i Skellefteå FF.

"Att David slutar är tråkigt, men det blir också en möjlighet för oss att se över hur vi kan optimera vår organisation", säger Mattias Granström, klubbchef i Skellefteå FF.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Fotboll2024-07-08 12:00

Vid sidan av Berthelsens exit kommer också projektledaren Jacob Stephenson att vara föräldraledig fram till årsskiftet.

– Vi är en liten organisation och det här kommer såklart att innebära en ökad belastning på oss andra. Det är tråkigt att David slutar, men det blir också en möjlighet för oss att se över hur vi kan optimera vår organisation, säger Mattias Granström, klubbchef i FF.

undefined
David Berthelsen slutar som akademichef i Skellefteå FF, och blir istället klubbchef i Kågedalens AIF.

"Grasse" lyfter fram vikten av att framöver säkerställa att organisationen är hållbar över tid.

– Det vi gjorde med Matti Kilpelä är något som få klubbar här uppe har prioriterat; att ha en fotbollsutvecklare. Det krävs en viss ekonomi och då måste vi börja med våra evenemang och sponsorerna. Gör man tvärtom, och bygger sporten först, är det inte hållbart över tid.

Hur organisationen kommer att se ut framöver, och ifall föreningen ämnar att ta in en direkt ersättare till Berthelsen, är inte bestämt.

– Nu sker det något i FF som ger oss en möjlighet till reflektion och se hur, eller om, vi kan göra det här på ett ännu smartare sätt.

Klart är i alla fall att Christoffer Tegelind, som liksom "Grasse" har en gedigen bakgrund i Morön BK, tar klivet in på kansliet.

– "Tegen" har gått samma utbildning som David och har också en master i organisation och ledarskap, och nu kliver han i en lite allt i allo-roll fram till årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!