Ny rekordmatch för Skellefteå FF: ”Vi ger aldrig upp”

Ny säsong – ny rekordmatch; Skellefteå FF fortsätter att sikta mot stjärnorna med den årliga publikfesten på Electrolux Home arena. När IFK Luleå gästar väntas bra väder och förhoppningarna i föreningen är stora: "Fint väder brukar locka publik" säger Mattias Granström om matchen som TV-sänds på norran.se.

Över två tusen åskådare såg Rekordmatchen för ett år sedan.

Över två tusen åskådare såg Rekordmatchen för ett år sedan.

Foto: Johanna Salo

Fotboll2024-05-30 19:00

Publikrekordet på en fotbollsmatch i Skellefteå lyder 8 624, och det sattes 1958 när Skellefteå AIK mötte Hammarby IF på Norrvalla IP. 

Med visioner om en levande fotbollskultur i Skellefteå och genom att sticka ut hakan har FF sedan 2014 en gång per år arrangerat "Rekordmatchen". En idé som kom sprungen ur derbyt mellan Skellefteå FF och Morön BK 2010, då omkring 3 200 åskådare tog plats vid Norrvallas naturgräs. 

De senaste åren har Rekordmatchen inte kommit nära något rekord men visionen finns kvar, likaså arrangemanget och på lördag har tiden kommit för årets upplaga.

Mattias Granström, klubbchef i Skellefteå FF, ser fram emot en fin lördag med stor publik:

– Vi vill ju att så mycket publik som möjligt ska komma, och nu när det ser ut att bli fint väder så kan det förhoppningsvis komma en del folk till matchen.

Vad har ni för mål med matchen?

– Egentligen inga mål så, mer än att vi vill locka publik och att folk ska få upp ögonen för fotbollen. Sen sportsligt vill vi ju så klart ta tre poäng.

Vad tjänar ni på ett sånt här matcharrangemang?

– Av alla våra matchevenemang under en säsong är det den här matchen vi tjänar mest på, men hur mycket det är kan jag inte säga. Det varierar ju också från år till år. Vi har försökt att få in fler saker som ska locka familjer med barn, de senaste åren och så även i år för om det kommer ett barn kommer oftast minst en vuxen med. 

undefined
Mattias Granström ser fram emot helgens publikfest.


Att det till lördagens match ska komma 8 625 personer, eller fler, är inte något föreningen väntar sig – ett nytt publikrekord får vänta. 

Finns det fortfarande en dröm om att slå det befintliga rekordet? 

– Det kommer vi aldrig ge upp, om man inte har en vision så är det ju bara att lägga ned. Men kommer vi upp i seriesystemet kommer det ju finnas en större chans att slå rekordet. Men det blir nog svårt att slå rekordet i år, konstaterar Mattias.
 

REKORDMATCHEN

Skellefteå FF – IFK Luleå

Fakta inför matchen: Skellefteå FF är just nu trea i division II efter att ha tagit 18 poäng på nio spelade matcher. IFK Luleå återfinns tre platser nedanför i tabellen, på sjätte plats, med 14 poäng på lika många matcher spelade. 

Förra säsongen lockade Rekordmatchen 2 045 åskådare och även då var det IFK Luleå som gästade.

Norran TV-sänder matchen som startar kl 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!