Storseger för Morön - fem mål från fem spelare

Morön kom ut starkast och tog greppet om matchen direkt. Gästerna Lidköping gjorde några ryck i andra halvlek, men kom inte närmare än en reducering. I stället visade Morön upp sitt starka anfall och tog hem en storseger.

Thea Bergsten kramas om efter sitt 2–0-mål.

Fotboll2020-07-19 14:23

Det var ett överlägset Morön som började bäst. Lidköping hade svårt att komma i närheten av att byta planhalva, medan hemmalaget för varje chans kom närmare det första målet. I 23:e minuten kom till slut ledningen då Thea Bergsten passade fram till Hayley Dowd, som rundade målvakten och enkelt styrde in bollen.

Utökningen kom knappa femton minuter senare, då Thea Bergsten tog skott precis utanför straffområdet och hittade höger kryss.

Morön slösade ingen tid efter halvtidsvilan. Redan första spelminuten utökade Rebekah O’Brien, och inte långt därefter fortsatte Villemo Dahlqvist med ett mål från vänsterkanten. Fram till dess hade inte gästerna haft ett enda avslut.

Men Lidköping skulle replikera. I 64 spelminuten ledde krångel i Moröns backlinje till ett läge för gästerna, som de förvaltade. Bortalaget var nära att reducera återigen, men Mira Pastoft stod för en bra räddning och motade det försöket.

Morön började byta in fräscha spelare och fick därmed igång produktionen igen. Nyinbytte Tuva Skoog gjorde först ett försök på volley. När inte det fungerade tog hon några minuter senare chansen att lobba bollen över målvakten och in i mål från långt avstånd.

Lidköping gjorde ett sista försök att reducera. I sista matchminuten kom anfallet i hög fart och Pastoft stod för en ny fin räddning. I hörnan som följde landade bollen mitt i virrvarret av spelade nära mållinjen, men Morön lyckades spela ut den och röja undan situationen och hålla ifrån. När tilläggsminuterna löpt ut står resultatet fast och Morön vinner med 5-1.